Rådmand: Ingen vil savne verdens længste skoledag

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus, er tilfreds med aftalen, der åbner mulighed for at finde nye balancer mellem skole- og børneliv.

”Danske børn skal ikke have det, der er kaldt verdens længste skoledag, og ingen vil savne den. Aftalen er en lille sejr for fornuften og en stor sejr for elevernes og medarbejdernes hverdag i folkeskolen. Vi var endt i en situation, hvor kvantitet var blevet vigtigere end kvalitet, og det var på tide, at der blev lyttet til børn, medarbejdere og forældre,” siger Thomas Medom.

Thomas Medom glæder sig samtidig over, at en udbredt praksis på mange skoler landet over nu bliver ændret, så det bliver lovliggjort.

”Praksis på mange skoler har været på kant med loven, fordi de med både mening og gode intentioner for eleverne har brugt en paragraf i folkeskoleloven til at skabe to-voksentimer og en kortere skoledag. Det kunne tolkes til at være i strid med en ekstremt detailstyrende og centralistisk lovgivning, som vi heldigvis får gjort op med. Det er helt afgørende, at vi får de bånd løsnet, så der kan skabes mere ro om og i skoledagen og bedre kvalitet i undervisningen.”
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Yderligere oplysninger:

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 2751 7961