Medom: Udskyd stopprøver og straf for skolefravær

Lovgivningsarbejdet er på grund af folketingsvalget og regeringsdannelsen sat i stå, og hverken kommuner eller de enkelte skoler har derfor modtaget nærmere information om, hvordan de nye regler skal føres ud i livet.

På den baggrund har KL i dag udsendt en klar opfordring til at udskyde de nye regler med et år, hvilket Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, har følgende kommentar til:

”Vi stiller børn, forældre og skoler i en fuldstændig urimelig og totalt usikker situation, hvis lovgiverne ikke lytter til ønsket om at udsætte straffen for et højt skolefravær. Selv om der kun er få dage til sommerferien, kender vi stadig ikke de regler, som vi skal håndhæve på den anden side af ferien. Vi kan ikke forklare, hvilke konsekvenser, det har eller hvornår det har konsekvenser, at børn får en ekstra hjemmedag fra skolen. Vi risikerer at rive familiers eksistensgrundlag væk på et grundlag, hvor vi som kommuner må famle os frem, fordi en lov skal jappes igennem. Derfor siger jeg som KL: udskyd hele menageriet et år. Det samme gælder de stopprøver i form af sprogprøver, vi som konsekvens af ghetto-aftalen på Christiansborg kølhaler børn igennem for at de kan få lov til at begynde i børnehaveklasse. Heller ikke her er information om udførsel eller konsekvenser nået frem til kommunerne, selvom vi efter loven skal i gang lige om lidt. Hvis I ikke vil afskaffe det, så lyt da i det mindste til fornuften og udskyd det,” siger Thomas Medom.

Læs KL’s udmelding

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 2751 7961