Elsted Skole siger som første danske skole farvel til SkoleIntra

Det er virkelig spændende, at Elsted Skole nu som den første samlede skole går i luften som pilotskole med alle skolens forældre og elever. Vi glæder os til at høste erfaringer, så resten af landets skoler forhåbentlig kan nå at få gavn af vores viden, inden Aula bliver implementeret i resten af landet efter sommerferien,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Aula får mere end to millioner brugere på, når platformen erstatter SkoleIntra 1. august 2019. To skoler i Aarhus Kommune skal som de første hele skoler teste Aula sammen med alle forældre og elever. Ud over Elsted er det Søndervangskolen i Viby.

Aula skal styrke samarbejdet

Målet med Aula er at skabe en nem, brugervenlig og sikker løsning til kommunikation og samarbejde mellem forældre og skole, SFO samt fritids- og ungdomstilbud. Senere kommer også dagtilbud med.

Thomas Medom håber, at målene nås.

”Når forældre engagerer sig aktivt i deres børns skolegang, smitter det positivt af på deres børns læring, trivsel og udvikling. Det skal helst være enkelt, for at det kan lette hverdagen for forældrene og dermed styrke samarbejdet mellem forældre, lærere, pædagoger og ledere,” siger Thomas Medom.

På Elsted Skole er der derfor også fokus på, at Aula skal styrke kommunikationen med forældrene, siger skoleleder Mette Søberg:

Der er udarbejdet enkle retningslinjer for brugen af Aula i hele Aarhus Kommune, så det bliver nemmere for forældrene at finde indhold i Aula, uanset hvilke klasser eller afdelinger de har børn i. Vi har også arbejdet med vores kommunikationsstrategi på skolen, så det, vi står for som skole, vil komme til udtryk i Aula. Sammen med skolens forældre skal vi nu afprøve, hvordan Aula og vores indsats for at styrke samarbejdet med forældrene fungerer,” siger Mette Søberg.

Niklas Grønlund Lind er forælder og skolebestyrelsesformand på Elsted Skole. Også han ser umiddelbart gode muligheder i Aula:

”Aula virker intuitiv og nem at gå til som forælder, og det er fint, at jeg kan tilpasse notifikationer til mine egne ønsker. Det er også nemt at tilkendegive, hvordan Aula fx må håndtere foto af mine børn. Vi er heldige at være med som pilotskole, for det er en god mulighed for at være med til at sætte vores præg på Aula, selv om der naturligvis vil være nogle knaster undervejs, når vi går forrest. Nu bliver det spændende at se, hvordan vi kan få det bedste ud af Aula,” siger Niklas Grønlund Lind.

Aula bliver lanceret på alle landets folkeskoler i 98 kommuner 1. august 2019. Senere vil løsningen også blive taget i brug i 95 af landets kommuners dagtilbud.

Fakta

  • Søndervangskolen tager som pilotskole Aula i brug med forældre og elever 12. juni 2019.
  • Aula bliver den nye kommunikationsplatform i folkeskoler, SFO’er, fritids- og klubtilbud over hele landet og i dagtilbud, når Aula erstatter SkoleIntra 1. august 2019 og BørneIntra i 2020.
  • Aula lanceres på alle landets folkeskoler i 98 kommuner i sommeren 2019, og senere vil løsningen også blive taget i brug i dagtilbud i 95 af landets kommuner.
  • Aulas 2 mio. brugere får én indgang til kommunikation om deres barn lige fra vuggestuen til udgangen af folkeskolen.
  • I Aarhus Kommune får Aula omkring 100.000 brugere, når vuggestuer, dagplejere og børnehaver kommer med i 2020.
  • Søndervangskolen og Elsted Skole i Aarhus Kommune er sammen med seks andre skoler fra Odder, Høje-Taastrup og Gladsaxe kommune piloter på Aula. På de to skoler i Aarhus Kommune er alle medarbejdere, elever og forældre på piloten, mens Gladsaxe Kommune afprøver Aula med to årgange på to skoler. I Høje Taastrup og Odder er der kun medarbejdere på piloten.
  • Data i Aula behandles efter de nyeste sikkerhedskrav samt reglerne for GDPR. Et dataetisk regelsæt, udviklet specifikt til Aula, sikrer desuden, at brugernes data ikke udnyttes til kommerciel brug.
  • Aula bliver til i et samarbejde mellem KOMBIT, kommunernes it-fællesskab, KL og Netcompany.
  • Læs evt. mere om Aula på https://detvigoer.aarhus.dk/aula/. Hjemmesidens målgruppe er praktikere og professionelle, og ikke forældre, men den kan give jer et indtryk af projektets omfang og udfordringer.
  • Find også info på KOMBITs nationale Aula-hjemmeside aulainfo.dk

 

Yderligere oplysninger

- Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf: 27 51 79 61
- Mette Søberg, Skoleleder på Elsted skole, tlf: 60 92 60 60
- Niklas Grønlund Lind, forælder og skolebestyrelsesformand på Elsted skole, tlf: 51 80 26 20