Medom: Ny skole rammer plet i Gellerup

”Jeg har arbejdet for en ny skole for Gellerup, Toveshøj og Bispehaven i mange år. Børnene i området fortjener en ny skole, kommende børnefamilier får en ny skole, som de kan sætte deres præg på, og en ny skole er endnu et positivt skridt for den massive omdannelse af området, som er godt i gang. Jeg er glad og stolt over aftalen.”

”Den nye skole bliver en almindelig folkeskole med SFO, som langt de fleste andre folkeskoler i Aarhus. Samtidig skaber vi en robust overgang, hvor områdets nuværende elever får et markant styrket skoletilbud i den fusionerede skole på Ellekær, mens den nye skole kan komme godt i gang som en selvstændig skole. Der er al mulig grund til at anerkende det kæmpestore arbejde, der frem til i dag har præget Ellekærskolen og Tovshøjskolen, der nu på den fusionerede skole får bragt nye pædagogiske elementer i form af systematiske brug af to-voksen-timer og elementer fra NEST-projektet ind i deres hverdag.”

”Jeg er også utrolig glad for, at vi kan lande en aftale, som forbedrer rammerne for Stensagerskolen. Elever, medarbejdere og forældre har ventet længe på den rigtige løsning, og nu kan de komme på en ombygget udgave af Tovshøjskolen, som har været et stort ønske.”

”Aftalen løser ikke alt, men den er det mest robuste, fremtidsrettede og konkrete bud på en løsning, vi har set længe. Aftalen underbygger den positive udvikling i bydelene, og den skaber grundlag for at give børnene og de unge i Gellerup de bedste muligheder for at klare sig lige så som alle andre på uddannelser og i job.”

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61