Elever dyster i robotdesign til First Lego League

26 kampklare hold fra skoler i Aarhus har tilmeldt sig finalen, som finder sted lørdag den 9. november på VIA Campus C i Ceresbyen. Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, glæder sig til at være med på dagen.

Ud over at First Lego League er utrolig sjovt og styrker sammenholdet i gruppen, så er det også fantastisk at overvære. Deltagerne får virkelig kombineret en hel del faglig læring med en skæg dag. De får både større indsigt i design og programmering og lærer samtidig om relevansen af teknologi og naturvidenskab for erhvervsvirksomheder. Eleverne udtænker og udvikler ideer, og samtidig oplever de skaberglæden ved at realisere ideerne.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Rådmanden glæder sig over den store opbakning fra skoler i Aarhus, som sikrer, at eleverne kan deltage i turneringen og få en god og indsigtsfuld oplevelse.

Teknologikonkurrencen føjer sig ind i indsatsen for den tværfaglige tilgang til læring STEAM.

I STEAM har vi på tværs af skolevæsen, uddannelser og erhvervsliv en fælles ambition om at skærpe elevernes interesse for teknologi og naturfaglige emner. Vi bestræber os på at kvalificere eleverne til at kunne løse tværfaglige problemstillinger.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Pressen er velkommen på en spændende finaledag, som er i overensstemmelse med STEAM-tilgangen.

Fakta

  • STEAM er den samlede betegnelse for enkeltdisciplinerne Science, Technology, Engineering, Art og Maths.
  • First Lego League i Aarhus er en af flere regionale konkurrencer, hvor vinderne går videre til den skandinaviske finale den 30. november 2019 i Roskilde Kongrescenter, Bauhaus Arena.
  • I Skandinavien er der 50 First Lego League-turneringsbyer.
  • Bag First Lego League står stiftelsen FIRST Scandinacia, der har som ambition at øge børn og unges interesse for naturvidenskab og tekniske emner gennem engagerende projekter.
  • Sideløbende med First Lego League er First Lego League Junior – et tilsvarende naturvidenskabeligt projekt for de 6-9-årige, som arbejder sammen om at løse naturvidenskabelige problemstillinger på kreativ og innovativ vis.
  • Find mere information om First Lego League og konkurrencens juniorudgave på hjernekraft.org.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61
Morten Harbo Torp, projektleder fra Børn og Unge, 41 84 86 74