Elever i folkeskolen i Aarhus får hver sin computer

Et flertal i Aarhus Byråd har onsdag aften vedtaget et forslag fra Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, som gør op med ideen om, at eleverne skal have deres egen computer med i skole.

For mig er det afgørende, at børns digitale læring i skolerne ikke afhænger af forældrenes indtægt. Samtidig forventer vi også, at elever og lærere slipper for en masse teknisk bøvl i hverdagen, fordi vi fremover ikke har så mange forskellige computere og platforme i klasseværelset. Derfor er jeg meget glad for byrådets opbakning til forslaget
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

I alt får cirka 23.000 elever en ny computer. Computerne bliver såkaldte Chromebooks, der passer til den digitale pædagogiske platform, som skolerne har benyttet siden 2017. Samtidig tages der hensyn til, at den nye ordning understøtter ordblinde og læse-/skrive-svage elever, og at det koordineres med ordblindeindsatsen.

Forældre skal altså ikke nødvendigvis fare ud og købe ny computer til deres børn. De nye computere forventes at være klar efter sommerferien, og vil altså kunne bruges både i skolen og derhjemme. Eleverne vil stadigvæk kunne have sit eget udstyr med, men vi får et langt bedre alternativ nu
Thomas Medom

I den nærmeste fremtid vil der blive udsendt nærmere information til forældre og skoler skal forholde sig til ordningen. Der handler blandt andet om praktisk brug, erstatning, vedligehold og service.

Ordningen er finansiereret frem til 2023 af midler, der allerede er afsat til it og teknologi i skolerne.

Byrådsindstilling
Foreløbig FAQ

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61