Aarhus etablerer åben forældrerådgivning under corona-krise

I rådgivningen kan forældre anonymt drøfte de udfordringer, som den aktuelle situation medfører for børn og familier. Forældre kan få råd om, hvordan de bedst støtter deres børn. I den anden ende sidder psykologer og konsulenter fra pædagogisk-psykologisk rådgivning (PPR) i Børn og Unge klar til at tage imod.

De fleste børn er hjemme og oplever en meget forandret hverdag med fravær af daglige rutiner i dagtilbud eller skoler. Fritidsaktiviteterne er lukket, og legeaftaler med kammeraterne er færre eller helt væk. Det kan være utrygt, ikke mindst for børn og unge med diagnoser, eller som i forvejen er lidt sårbare, og vi ved, at det ikke altid er let at håndtere derhjemme. Derfor tilbyder vi forældrene rådgivning og sparring til at håndtere hverdagen,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Den åbne rådgivning vil indtil videre være åben alle hverdage fra kl. 9-15. Det er muligt at ringe på tre hovednumre og komme i kontakt med enten psykologer, pædagogiske konsulenter eller talehøre-konsulenter.

Rådgivningen er anonym, forældre behøver altså ikke opgive eget eller barnets navn, hvis man ringer op.

PPRs psykologer, talehøre-konsulenter og pædagogiske konsulenter vil give sparring og rådgivning til forældre, som er i tvivl om, hvordan de bedst støtter deres barn i en tid, hvor hverdagen er markant forandret. Hos talehøre-konsulenterne er der hjælp at hente, hvis barnet stammer eller har svært ved at udtale ordene, mens de pædagogiske fagkonsulenter kan vejlede i eksempelvis struktur, rutiner, handicapforståelse eller konkrete opgaver og aktiviteter i hverdagen.

Vores håb, er, at vi kan hjælpe familier og børnene godt igennem krise-hverdagen, som for nogle børn er uvant, utryg, og svær at finde ro og struktur i. Det er helt forståeligt, at skolebørn kan have svært ved at finde motivation til at deltage i de daglige læringsaktiviteter, og at familier kan have svært ved at håndtere det,” siger Thomas Medom.

Læs mere om den åbne forældrerådgivning under aarhus.dk/corona.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961