Aarhus forbereder sig på computere til alle elever

Efter sommerferien får alle elever fra 2. til 10 klasse i aarhusianske folkeskoler hver sin computer. Udbuddet af levering af computerne er afgjort, og det bliver selskabet Atea, som skal levere knap de 24.000 computere til skolerne.

Beslutningen handler ikke om mere skærmtid, men om lige muligheder for alle elever for at deltage i undervisningen. Der vil selvfølgelig være forskel fra de yngste til de ældste elever, og både elever og forældre vil blive inddraget i, hvor meget og hvordan computerne skal bruges. Det er vi allerede i gang med at forberede os på, velvidende at der er mange opgaver netop nu,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Indsatsen ligger i forlængelse af den strategi, som Aarhus Byråd har besluttet om at der skal være computere til alle elever fra 2. til 10. klasse, fremfor at eleverne blev opfordret til at have computer med hjemmefra.

”Der ligger en stor pædagogisk og læringsmæssig opgave i, hvornår man tager digitale læremidler frem i undervisningen, og ikke mindst, hvornår man lægger dem fra sig igen. God læring kan ske på rigtig mange måder. En computer er et værktøj, som kan noget andet end en høvlebænk, en tur til mosen, et virksomhedsbesøg eller en vinkelmåler, men ikke nødvendigvis mere. Det arbejder skolerne allerede i dag for at lykkes med. Det bliver nemmere med pædagogisk it, når det giver mening, for målet er at give eleverne de bedst mulige rammer for at lære,” siger Thomas Medom.

Den samlede kontraktpris på levering af computerne er 38,5 millioner kroner.

Læs mere på aarhus.dk/chromebooks

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961