Børn fra udsatte boligområder skal trygt tilbage i vuggestue og børnehave

Derfor sender Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, Eva Borchorst Mejnertz, udvalgsforkvinde for Børn og Unge-udvalget samt udvalgets næstformand Anders Winnerskjold en fælles opfordring om at få børn fra de udsatte boligområder godt og trygt tilbage i deres sædvanlige dagtilbud.

”Vi forstår godt, at man kan vænne sig til at have børnene derhjemme, eller måske er lidt utryg ved at sende dem af sted igen. Der har været rigtig meget information at forholde sig til, og ikke alt har været lige let at overskue. Men det er vigtigt, at alle børnene møder og, ikke mindst i de udsatte boligområder, så de kan lege med kammeraterne og få den støtte til eksempelvis at lære dansk, som er afgørende vigtig.”

”Omsorg, nærhed og tryghed er helt afgørende for at komme godt tilbage, samtidig med at vi sikrer et højt niveau af rengørings- og hygiejne. Det er derfor også kerneopgaven for de medarbejdere og ledere, som har knoklet for at være parate til, at børnene kommer tilbage. Hvis forældre er i tvivl, har spørgsmål eller er usikre på, hvad det kræver af dem eller deres barn at komme tilbage i dagtilbud, så skal de bare spørge deres sædvanlige pædagoger eller ledere. De er der for et hjælpe og støtte børnenes læring og udvikling. Derfor sender vi en klar opfordring til, at børnene igen kommer i dagtilbud, som de gjorde før corona-krisen,” lyder opfordringen fra Thomas Medom, Eva Borchorst Mejnertz og Anders Winnerskjold.

Udfordringen med at få flere børn tilbage i dagtilbud møder også skærpet opmærksomhed i Børn og Unge, hvor temaet er sat på et ekstraordinært netværksmøde for sårbare og udsatte i de otte udsatte boligområder.

Yderligere oplysninger

  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961
  • Eva Borchorst Mejnertz, forkvinde for Børn og Unge-udvalget, 6171 3313
  • Anders Winnerskjold, næstformand for Børn og Unge-udvalget, mobil 2982 5378