Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Den gradvise indfasning sker af hensyn til børn, forældre og medarbejdere, der dermed får mere tid til at planlægge og komme den nye og anderledes hverdag i møde. Samtidig er der hensyn til tryghed, sikkerhed og mere overordnet planlægning samt ikke mindst iagttagelse af myndighedernes krav til hygiejne og rengøring.

”Børn og medarbejdere møder ind til en ganske anderledes hverdag, vi vender ikke tilbage til verden før corona. Der er eksempelvis vuggestuebørn, som nu ikke er blevet afleveret i en måned, hvor det er hensigtsmæssigt, at medarbejderne lige har landet fødderne, inden de skal tage imod. Vi arbejder stenhårdt på at forberede os, ikke mindst at på at finde flere voksne omkring børnene. Både rammer og dagens indhold bliver anderledes, men jeg er sikker på, at vi også i denne situation kan tilbyde en god hverdag for børnene og de unge,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Princippet for den gradvise åbning er, at nødpasningen vil fortsætte, indtil det almindelige tilbud åbner igen. Dette vil ske i følgende takt:

Tirsdag 14. april

Fortsat nødpasning for alle tilmeldte.

Onsdag 15. april

Dagtilbud (inklusive selvejende) åbner onsdag 15. april for:

  • Alle børnehavebørn. Det vil sige børn, der er omkring 3-5 år, men også ældre.
  • Alle børn i specialtilbud (specialbørnehaver). Åbningen vil ske gradvist, og med respekt for de lokale forhold. De berørte forældre bliver orienteret om dette.
  • Der er fortsat nødpasning for 0-2-årige børn – men i den afdeling eller dagpleje, hvor barnet plejer at gå. Tilmelding skal ske gennem afdeling eller dagpleje. Forældre vil få nærmere information.

Skoler og SFO samt fritidstilbud åbner onsdag 15. april for:

  • Elever fra 0., 1., og 2. klasse på alle folkeskoler.
  • Alle elever fra 0.-10. klasse i specialklasser.
  • Alle elever fra 0.-10. klasse i specialskoler (med forbehold for blandt andet hygiejneforhold og særlige forholdsregler på handicap-området). Åbningen vil ske gradvist, og med respekt for de lokale forhold. De berørte forældre bliver orienteret om dette.

Torsdag 16. april

Dagtilbud (inklusive selvejende) åbner for:

  • Alle vuggestuebørn. Det vil sige børn, der er omkring 0-2 år.

Dagplejen åbner torsdag 16. april for:

  • Alle børn.

Skoler, SFO samt fritids- og ungdomsklubber åbner torsdag 16. april for:

  • Elever fra 3. og 4. klasse.

Fredag 17. april

Skoler, SFO samt fritids- og ungdomsklubber åbner fredag 17. april for:

  • Elever i 5. klasse.

Forældre vil snarest muligt modtage nærmere information om deres lokale tilbud via de almindelige kommunikationskanaler som Aula og BørneIntra. Der vil være en række lokale forholdsregler, som forældre og medarbejdere skal håndtere. Det gælder eksempelvis i forhold til aflevering af børn, hygiejne, skærpet opmærksomhed på sygdomstegn og retningslinjer for god adfærd hos børn, medarbejdere og forældre.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961