Ny hverdag for børn med fokus på tryghed

Trods den gradvise åbning og et målrettet arbejde for at skabe en tryg og god start for børn, medarbejdere og forældre, betyder situationen, at mange ting også i den kommende tid vil være anderledes, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

”Vi kan som lærere, pædagoger, dagplejere og som børn og forældre ikke helt gøre det, vi plejer. Mit budskab er, at det er helt naturligt, og det er ok. Indtil videre har børn, forældre og medarbejdere været fantastiske og har sikret en god og tryg opstart. I dagtilbuddene med de ældste først for at sikre ekstra tid til forberedelserne af åbningen af vuggestuerne og dagplejen. I skolerne og klubberne kunne specialtilbuddene åbne fra onsdag sammen med 0.-2. klasse, 3.-4. klasse kom med torsdag og i dag før vi 5. klasserne med,” siger Thomas Medom.

Thomas Medom understreger samtidig, at dagtilbud, skoler og fritidstilbud langt fra er tilbage i en almindelig hverdag, da situationen og myndighedernes krav fortsat udvikler sig dag for dag. Derfor kan det blive nødvendigt at prioritere.

”Vi når ikke alt det, vi plejer, og den anderledes situation betyder, vi prioriterer det vigtigste først. Tryghed og hygiejne kommer først i en hverdag, hvor vi skal passe på hinanden. Og de mindste har naturligt mere brug for de voksnes opmærksomhed end de ældste, ligesom nogle børn har mere behov for hjælp end andre. Det tager vi løbende bestik af og vil handle på, hvis det bliver aktuelt, så sikrer hjælp først til dem, der har det største behov,” siger Thomas Medom.

Med dagens åbning af femteklasserne er skolerne åbne for cirka 18.000 af de cirka 29.000 elever i folkeskolerne i Aarhus.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961