Aarhusianske unge skal slå andre byer på godt håndværk

Blandt de 140 elever er seks hold med hver tre elever, som vandt skolekonkurrencen Aarhusmesterskabet i SkoleSkills i efteråret. Her dystede elever fra 21 aarhusianske folkeskoler om at være dygtigst til at løse praktiske opgaver – og hvem der skulle have lov til at repræsentere Aarhus ved DM i Skills i år.

De seks hold har valgt at tage deres klassekammerater med til finalerne i København – også som solid opbakning fra tilskuerpladserne, selvfølgelig. Derfor sender Aarhus Kommune i alt tre busfulde af entusiastiske elever, lærere og uddannelsesvejledere af sted.

De unge lærer ikke håndværksfagene at kende, blot ved at høre eller læse om dem i skolen. DM i Skills er en fantastisk mulighed for at få en sjov og fælles oplevelse med fagene, hvor de kan prøve med deres egne hænder, og hvor de kan se bragende flotte eksempler på, hvad man kan opnå og skabe, hvis det er den vej, man går efter skolen. Det er utrolig værdifuldt, og så er det jo fedt at se, at vi har en flok skarpe og talentfulde unge mennesker med her fra Aarhus.
Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse
Tusindvis af elever fra de ældste klasser i folkeskolerne bliver hvert år præsenteret for erhvervsuddannelser på den mest kreative og inspirerende måde i forbindelse med Skills. Selv er jeg altid imponeret over dygtigheden hos elever på erhvervsuddannelserne, og jeg ved, at det smitter og øger viden om uddannelserne. At vi kan give det hele et ekstra skub med en bustur, er kun godt og velfortjent.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Aarhus Kommune arbejder målrettet for, at flere unge skal prøve kræfter med en erhvervsuddannelse. Byrådet har blandt andet besluttet at indføre obligatorisk erhvervspraktik, så eleverne får egne erfaringer med arbejdspladser og virksomheder.

Fakta:

  • Aarhus Skills præsenterer hvert år i november de forskellige erhvervsuddannelser ved, at dygtige unge under uddannelse dyster i deres fag
  • I 2019 deltog 21 skoler med i alt 160 hold a tre elever i skolekonkurrencen Aarhusmesterskaberne i SkoleSkills
  • I alt 4000 elever fra aarhusianske folkeskolers ældste klasser besøgte Aarhus Skills 2019
  • Mange skoler har deltagelse i Skills som en fast del af årsplanen

Fotokredit: Per Daugaard/SkillsDenmark

Yderligere oplysninger

  • Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, mobil 4043 1213
  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961