De ældste Aarhus-elever skal i skole hver dag

”Jeg er superglad for, at vi i Aarhus har plads til og mulighed for at tilbyde alle elever at komme i skole hver dag og få mindst 10 timer sammen om ugen. Det har krævet en del planlægning og afklaring at nå dertil, for det er fortsat helt afgørende, at vi overholder retningslinjerne om blandt andet afstand og hygiejne. Mange unge har haft det svært ved at gå hjemme, og derfor bliver det fantastisk at få eleverne tilbage igen,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Også fritidsklubberne åbner igen fra 18. maj, ligesom der er ændrede krav til dagpleje og dagtilbud. Derfor har alle tilbud til børnene og de unge i dag modtaget opdaterede eller nye drejebøger, så ledere, lærere, pædagoger og andre medarbejdere ved, hvordan de skal forholde sig.

”Med de seneste dages intensive planlægning kan vi tage godt imod store og små både om dagen og i fritiden. Skoler, SFO’er, klubber og dagtilbud har fortsat en stor lokal opgave med at tilrettelægge hverdagen, og der kan fortsat ske ændringer i både lokale og nationale anbefalinger. Mit signal er, at vi skal nok nå det hele. Det afgørende er, at det bliver trygt og godt. Det synes jeg, vi har gode rammer for nu,” siger Thomas Medom.

Forældre vil modtage nærmere information vi BørneIntra eller Aula om deres barns tilbud. Det vil også være generel information af finde om corona-situationen på www.aarhus.dk/corona.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961