Medom: Vigtigt med tryg start for de ældste elever

Ifølge Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, er det helt afgørende med en rolig, sikker og tryg start for de ældste børn og unge.

”Jeg har glædet mig til at byde de ældste skolebørn velkommen tilbage til skole, ligesom det er rigtig godt, at klubberne nu også åbner for de ældste børn og unge. Det er en stor opgave at gøre klar, og det er selvfølgelig en omvæltning efter to måneders fjernundervisning. Derfor kommer vi ikke til at forhaste genåbningen igennem, men åbner gradvist når vi er helt på plads,” siger Thomas Medom.

Scenarierne for en yderligere genåbning har været under forberedelse siden de yngste skolebørn den 15. april gradvist vendte tilbage til skole, SFO og fritidsklub. Forberedelserne tager udgangspunkt i nationale retningslinjer. Samtidig vil der i Aarhus være udarbejdet drejebøger, der skridt for skridt beskriver, hvordan den yderligere gradvise genåbning kan forberedes.

Blandt andet er der beskrevet krav til rengøring, afstand, hygiejne og pladsforhold, ligesom der bliver taget stilling til hvordan undervisningen kan gennemføres under de givne forhold.

Over de seneste uger er der således/samtidig forhandlet om muligheden for at leje lokaler på hoteller og konferencecentre, uddannelsesinstitutioner og andre faciliteter, hvor der er plads til undervisning. Med de krav, som har været gældende, har der manglet ikke mindre end 1.000 lokaler for at løse pladsproblemerne, hvilket har gjort det urealistisk at løse pladsproblemerne på denne måde.

Planerne bliver nu aktiveret, så de ældste gradvist kan vende tilbage til skole og klub fra mandag 18. maj. Der vil blive kommunikeret nærmere på fra enkelte skoler, så snart der er nyt om genåbningen.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961