Aarhus-forældre finder andre udveje end nødpasning

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, roser forældre i Aarhus for at vise samfundssind og ansvarlighed i en svær situation.

 ”Forældre har virkelig forstået alvoren i den situation, som vi står i. Antallet af børn, som er mødt i dagtilbud og SFO er raslet ned de seneste par dage, og med tallene her bliver der god plads de steder, vi holder åbent i næste uge. Alle medarbejdere vil gøre deres bedste for at tage sig af de børn, der kommer. Vi ønsker at give familierne så tryg og stabil en hverdag som overhovedet muligt, selvom situationen er uvant og usædvanlig,” siger Thomas Medom.

De tilmeldte børn fordeler sig over de 77 dagtilbud og 12 SFO-afdelinger, som Aarhus Kommune har valgt at holde åbent. Afdelingerne er geografisk fordelt over hele kommunen. Børnene vil blive inddelt i mindre grupper, så man undgår at have mange børn sammen for at mindske risikoen for smitte. Samtidig bliver der i weekenden udsendt hygiejneråd til dagtilbud og SFO’er, som de kan dele med de forældre, der skal have deres børn i nødpasning

”Målet med nødpasningen er at holde vitale samfundsfunktioner i gang ved at forældre kan passe deres arbejde. At så mange har kunnet finde alternativer til nødpasningen viser kæmpestor ansvarlighed hos borgerne i Aarhus. Det skylder vi hinanden stor tak for,” siger Thomas Medom.

Nødpasningen åbner mandag morgen kl. 6.30. Aarhus Kommune oplyser ikke antallet af børn tilmeldt de enkelte nødpasningssteder.

Forældre kan orientere om nødpasning og den generelle situation via Aarhus Kommunes hjemmeside på aarhus.dk/corona

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961