Aarhus bliver ambassadørkommune for DM i Fagene

I DM i Fagene bruger eleverne det, de har lært i fag som historie, dansk og biologi til at løse rigtige problemstillinger for danske virksomheder – i år blandt andre Novozymes og Rigsarkivet. Målet er at styrke elevernes evne til at koble skolens fag med virkelighedens arbejdsmarked.

Konkurrencen kombinerer faglighed og virkelighed – to vigtige ingredienser i opskriften på meningsfuld og motiverende undervisning. Når eleverne får lov at kombinere teori med praksis, får de en større forståelse for, hvad de kan og alle de muligheder, der venter dem på fremtidens arbejdsmarked.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Som ambassadørkommune hjælper Aarhus Kommune blandt andet til, at så mange folkeskoleklasser som muligt melder sig til DM i Fagene. Til gengæld sørger Danske Skoleelever, der står bag konkurrencen, for at klæde både elevråd og lærere på til at deltage ved blandt andet at afholde workshops og tage på skolebesøg.

Esther Vyff, der er formand for Danske Skoleelever, glæder sig over samarbejdet med Aarhus Kommune:

DM i Fagene gør det sejt at lære, være nysgerrig og nørde. Det er vigtigt at tale op, og derfor er jeg superglad for, at Aarhus vil være ambassadørkommune, så de aarhusianske elever får lov at se og bruge deres faglighed på nye måder.
Esther Vyff

DM i Fagene består af en indledende runde og et landsmesterskab. Den indledende runde foregår online, når det passer hver klasse. Til landsmesterskabet mødes finalisterne fra hele landet til et stort event i Aarhus.

Fakta

  • 10.000 danske skoleelever i 7., 8. og 9. klasse deltog sidste år i DM i Fagene.
  • Udover Aarhus er også Aalborg ambassadørkommune for DM i Fagene.

Bliv klogere på DM i Fagene på www.dmifagene.dk

Kontakt

  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27517961
  • Esther Vyff, formand for Danske Skoleelever, 60402000