Arkitekter tegner ny skole og nyt fritidscenter i Gellerup

Opgaven med at designe, tegne og bygge det samlede byggeri af skole og fritidscenter er netop sendt i udbud, og rådgiverne har frem til oktober til at skabe det vinderprojekt, som ifølge Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard bliver definerende for de fysiske forandringer i Gellerup.

Skole og fritidsaktiviteter er helt afgørende for hverdagslivet i en bydel. Gellerup står i dag uden lokal skole, så den spritnye skole, vi får, der lever op til alle moderne standarder og pædagogiske principper, kommer til at være et kæmpe aktiv i hele indsatsen for at løfte området. Vi ser samtidig en tendens til, at nye skole-byggerier har en fantastisk spændende arkitektur, så jeg ser meget frem til, at vi får de konkrete forslag at se.
Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus

 Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, peger på byggeriets betydning for børnefamilierne.

Et godt børneliv for alle børn handler om at gå i skole, have sine kammerater og sin hverdag tæt på. Rigtig mange lærere, pædagoger, ledere, bestyrelsesmedlemmer, frivillige og gode borgere har gennemført et flot forarbejde med skolens profil, pædagogiske visioner og værdier. Det glæder jeg mig til at se omsat til et færdigt projekt for nutidens og fremtidens børn i området.
Thomas Medom

 Helle Mønster er skoleleder på Ellehøjskolen, som skal flytte i de nye rammer i 2025.

Jeg glæder mig på elevernes, forældrenes, medarbejdernes og på områdets vegne. Det er ikke hver dag, at vi i fællesskab kan være med til at præge og opbygge en ny skole helt fra grunden. Vi får en fantastisk skole og fritidscenter, hvor læringen sker med projekter som omdrejningspunkt. Vi har ønsket os et læringsmiljø, hvor børnene kan lære med både hjernen, hjertet og hånden og derfor har vi bedt om et byggeri præget af spændende laboratorier og værksteder. Det glæder jeg mig selvfølgelig til at se, hvordan rådgiverne får omsat til konkrete bygninger.
Helle Mønster

 Også hos Rasmus Brandt Lauridsen, leder Fritidscenter Gellerup, kribler det for at se nærmere på arkitekternes kommende arbejde.

Et fritidsliv fuldt af kreativitet og fantasi er en del af hverdag i bydelen både nu og i fremtiden. Jeg er helt sikker på, at nye rammer vil være både tillokkende og inspirerende, og jeg glæder mig enormt meget til at se de færdige projekter, når udbudsperioden er slut.
Rasmus Brandt Lauridsen

Fakta

Yderligere oplysninger

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, tlf. 8940 2100
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 2751 7961
Helle Mønster, skoleleder på Ellehøjskolen, tlf. 4187 3591
Rasmus Brandt Lauridsen, FU-leder, UngiAarhus VEST, tlf. 4185 7299