Ny portal hjælper aarhusianere med alt fra lektier til ensomhed

Den 7. juni går socialkompasset.dk i luften. Den nye søgeportal gør det nemmere at navigere i de mange gratis sociale og sundhedsrettede tilbud i Aarhus og bringer Aarhusborgerne endnu tættere sammen om hjælpen og tilbuddene.

Med et stærkere samarbejde mellem kommune og frivillige organisationer sikrer portalen, at det bliver lettere at finde og tilbyde hjælp. Det er en ambition, som også social- og ældreminister Astrid Kragh har udtrykt. Derfor ser hun meget positivt på perspektiverne i den nye portal, der er landets første af sin slags:

Frivillige foreninger er en stærk kraft i vores samfund, og det er en vigtig del af sikkerhedsnettet under mennesker, som har det svært. Det er ikke mindst blevet tydeligt under coronakrisen, hvor mange sårbare og ensomme mennesker er blevet båret igennem af frivillige og foreninger. Socialkompasset.dk er en fantastisk idé, som kan sikre, at endnu flere mennesker i samfundet får hjælp fra frivillige, foreninger og andre sociale tilbud. Jeg vil følge nøje med i, hvordan det går med projektet, da det kan give inspiration, når vi i de kommende år skal videreudvikle et stærkt civilsamfund.
Astrid Kragh, social- og ældreminister

Socialkompasset.dk henvender sig til borgere, der søger hjælp og støtte. Samtidig er portalen et lettilgængeligt værktøj for pårørende, foreninger og fagfolk, der søger hjælp til andre. Rani Hørlyck ser både et stort potentiale i portalen i sit arbejde som skoleleder og i sit frivillige engagement i Red Barnet:

“Gennem årene er mange lærere og pædagoger kommet til mig, når de har et barn i deres klasse med brug for en særlig hjælp. Med portalen får vi nu det overblik, vi har manglet - og vi kommer til at hjælpe endnu flere børn og unge og deres familier med deres liv end hidtil. Vi kan også bruge socialkompasset i Red Barnet. Overblikket over de mange tilbud gør det endnu nemmere for os at hjælpe de aarhusianske børn og unge.
Rani Hørlyck, skoleleder på Søndervangskolen og formand i Red Barnet Aarhus.

I februar 2021 underskrev bestyrelsesforkvinde Dorte Mortensen for Frivilligcenter Aarhus sammen med rådmændene Kristian Würtz, Thomas Medom, Jette Skive, Rabih Azad-Ahmad og borgmester Jakob Bundsgaard i Aarhus Kommune en samarbejdsaftale, der markerede starten på en ny, stærk alliance mellem civilsamfund og kommune i Aarhus. Det blev samtidig startskuddet til socialkompasset.dk, som Frivilligcenter Aarhus og Aarhus Kommune står bag.

 Fakta

  • Socialkompasset.dk er en ny søgeportal, der samler alle frivillige og kommunale sociale tilbud i Aarhus.
  • Aarhusianerne kan tilpasse sin søgning efter alder, aktivitet, udfordring, postnummer og søgeord.
  • Der er allerede flere hundrede tilbud på portalen, og Aarhus Kommune og Frivilligcenter Aarhus forventer at der kommer endnu flere i løbet af sommeren.
  • Den nye portal kan findes på www.socialkompasset.dk fra din computer, tablet eller smartphone.

Yderligere oplysninger:

  • Hanne Sanderhoff Degn, leder Frivilligcenter Aarhus, mobil 61 26 04 88
  • Anders Probst-Jensen, konsulent Frivillighed & Samskabelse, mobil 29 20 99 78