Ny pædagogisk ledet legeplads på vej til børn og unge på Aarhus Ø

Ambitionen med den nye legeplads er, at den bliver et samlingssted for områdets børn og unge i aldersgruppen 10 til 17 år – men også for borgere i andre aldre, der bruger og bor i den nye bydel. Derfor er alle velkomne til at komme med idéer og sætte deres præg på stedet i tilblivelsen – lige fra børnene og de unge selv til erhvervsliv, frivillige, foreninger og ildsjæle.

Legepladsen skal være en oase for familier på og omkring bydelen – men også for den kommende skole, som på sigt kan bruge legepladsen til kreativ og nytænkende undervisning under åben himmel. Vores pædagogisk ledede legepladser er værdifulde samlingssteder for børn og voksne på tværs af Aarhus – og gode eksempler på, hvordan det kommer vores lokalsamfund til gavn, at vi tænker byrum, skoler og fritidsaktiviteter sammen.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Kajak, dykning, BMX og basket er bare nogle af de aktiviteter til både vands og lands, som børn og unge kvit og frit kan prøve kræfter med på den nye legeplads, der allerede kommer i brug til fede sommerferieaktiviteter i år. Legepladsen vil være bemandet med pædagogisk personale i udvalgte tidsrum – men vil også være åben for alle hele de tidsrum, hvor der ikke er personale til stede.

Vores fælles mål er at skabe et fedt miljø, der er mangfoldigt, stemningsfuldt og spændende for børnene og de unge. Derfor er det helt afgørende, at vi inddrager alle, der vil bidrage med deres input, idéer og erfaringer
Jette Dahl, fritids- og ungdomsskoleleder for UngiAarhus ØST

Jette Dahl, fritids- og ungdomsskoleleder for UngiAarhus ØST, glæder sig over, at vandaktiviteter i Ungdomsskoleregi også kommer til at være en del af planen.

Stedet på Øen i får til huse ved Flemming Bamse Jørgensens Plads – i tæt tilknytning til der, hvor områdets fremtidige skole planlægges at blive opført. Den nye skole på Aarhus Ø står efter planen færdig i 2026.

Fakta

  • En pædagogisk ledet legeplads er et bemandet pædagogisk tilbud underdørs, som er åbne for alle – men særligt målrettet børn og unge fra 4.-10. klasse. Aarhus har i forvejen 16 pædagogisk ledede legepladser.
  • Etableringen af legepladsen på Aarhus Ø begynder allerede i år og forventes at være færdigt i 2022.
  • Udviklingen af legepladsen sker i samarbejde med borgere, civilsamfundet og offentlige – og private aktører, der som ligeværdige partnere samarbejder om at udvikle innovative og langsigtede løsninger sammen. Inddragelse af børnene og de unges stemme får en særlig vægt og planlagte aktiviteter for inddragelse vil blive gennemført med start i juni 2021.

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961

Jette Dahl, fritids- og ungdomsskoleleder for UngiAarhus ØST, 5157 5757