Sidste skoledag for de aarhusianske afgangselever i folkeskolen

Da Corona i 2020 aflyste det fælles møde på tværs af de aarhusianske skoler, sørgede Aarhus Kommune for livetransmission til klasseværelserne fra Train. Her sikrede musik og underholdning en virtuel, festlig og noget anderledes sidste skoledag. I år fejres sidste skoledag efter afgangsprøverne er afsluttet, og dette år har Aarhus Kommune valgt at give de enkelte skoler en pose penge, så de lokalt kan arrangere en festlig dag som punktum for elevernes folkeskoletid.

Igen i år må vi skyde en hvid pil efter et fælles arrangement, hvor eleverne kan mødes på tværs af Aarhus. Det er altid ærgerligt at aflyse gode traditioner, men den fortsatte corona-situationen giver os ikke andre muligheder. Gennem det seneste år har jeg oplevet, at de unge har en utrolig evne til at omstille sig og få det bedste ud af situationen. Det har jeg en kæmpe respekt for, og netop derfor er jeg også sikker på, at sidste skoledag igen i år bliver både mindeværdig og festlig
Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune

På de enkelte skoler kan afgangseleverne således fejre dagen med dem, de kender bedst. Arbejdsgruppen, der normalt står bag det fælles arrangement, opfordrer alle skoler til at inddrage eleverne og også gerne klubberne i planlægningen.
Da afholdelsen af sidste skoledag er skubbet til slutningen af juni, vil det for mange skoler være naturligt at afholde translokation samme dag. Skolerne opfordres til at tilrettelægge aktiviteter for de unge indtil klokken 16.00.

Kontakt:
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 27 51 79 61
Michel Larsen, leder af Gadeplan Børn og Unge, mobil 51 57 50 24