Medom: Hvor bliver unges trivselspenge af?

”Regeringen vil som en del af den nye aftale indkalde til nye forhandlinger i begyndelsen af maj om initiativer, der kan styrke unges trivsel. Men allerede i februar blev der lovet 300 mio. kr. her og nu til kommunerne til trivsel og læring hos unge, som vi hverken har set skyggen af eller fået at vide, hvordan vi skal bruge. Vi vinder ikke kampen på flot opspil, men på at skyde bolden i mål.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Den nationale trivselsaftale fra 18. februar vil give Aarhus cirka 8 millioner kroner, som ifølge aftalen skal bruges inden sommerferien. Derfor haster det med at få dem udmøntet. 

Vi efterlader skoler og klubber i en stadig sværere situation, jo længere tid der går. Selvfølgelig er vi i gang med planlægning og har blik for, hvad vi kan skrue op for. Men kan ikke bare sætte i værk, uden kende rammer eller beløb.
Thomas Medom

Desuden minder rådmanden om, at der også er lovet et nationalt inspirationskatalog over, hvordan pengene kan hjælpe bedst.

De nationale penge er i Aarhus netop blevet suppleret af en aftale om at afsætte yderligere 16 millioner kroner til at styrke unges trivsel, læring og fritid. Aftalen bliver behandlet i byrådet 24. marts - læs mere i pressemeddelelse om den lokale aftale

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61