Aarhus-forældre træffer deres skolevalg

Sidste skoleår startede 87%* af de aarhusianske børn i den skoledygtige alder på en af byens folkeskoler. En stærk tilslutning, som Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge håber vokser sig endnu større i år:

”Jeg er glad for, at de aarhusianske forældre bakker op om og har tillid til den lokale skole. Det bekræfter mig i, at folkeskolen er og bliver det naturlige møde- og samlingspunkt for både børn og voksne. Her har vi vores daglige gang og mødes på kryds og tværs, hvilket er en enorm styrke for lokalsamfundet”, siger Thomas Medom og fortsætter:

Jeg ved, at byens 45 folkeskoler vil stå på tæerne for at lykkes med alle børn og unge - og gøre deres ypperste for at skabe en skoledag fyldt med læring, kreativitet, kammeratskaber og stærke og mangfoldige børnefællesskaber. Vi glæder os til at byde velkommen.
Thomas Medom

Forældre til børn, der skal starte i skole i 2022, modtager brev i deres e-Boks d. 4. oktober og kan frem til den 7. januar 2022 skrive deres barn i skole via den digitale skoleindskrivning.

I den kommende tid afholder mange af byens folkeskoler informationsmøder, hvor interesserede forældre kan blive klogere på skolestart, få en rundvisning på skolen og hilse på eksempelvis skolens ledelse, barnets kommende klasselærere, pædagoger eller forældrerepræsentanter fra skolebestyrelsen.

Ifølge Cecilie Harrits, formand for Skole og Forældre Aarhus, kan forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen hjælpe nye forældre med at danne sig et fyldestgørende indtryk af den lokale skole, når de skal træffe deres skolevalg: 

Det er vigtigt at mærke atmosfæren på skolen og få en fornemmelse af de grundlæggende værdier og traditioner, som den enkelte skole bygger på. Forældrene i byens mange skolebestyrelser har selv børn på skolen og kan derfor hjælpe med at svare på de spørgsmål, som måske rumsterer i forældrenes hoved. Vi gør en dyd ud af at dele vores erfaringer, afholder arrangementer og møder forældre til en uformel snak hele året rundt.
Cecilie Harrits, formand for Skole og Forældre Aarhus

Nye forældre kan få mere at vide om de aarhusianske folkeskoler på de enkelte skolers hjemmeside, eller ved at følge hverdagen i de aarhusianske skoler, klubber og dagtilbud på: www.aarhus.dk/rartatvære

Fakta

  • Skoleindskrivningen starter d. 4. oktober 2021 og løber til og med d. 7. januar 2022
  • Forældre til børn født i 2016 skal skrive deres barn i skole via den digitale skoleindskrivning: www.aarhus.dk/skoleindskrivning

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961

*Tallet dækker andelen af børn, der i skoleåret 2020/21 startede i 0. klasse på en folkeskole i Aarhus Kommune, ud af det samlede antal børn med bopæl i Aarhus Kommune, der startede i 0 klasse i en normalklasse på enten en folkeskole eller en privatskole.