Over 1.100 unge skolepatruljer fejres i Tivoli Friheden

Hver dag, året rundt, gør skolepatruljerne en afgørende forskel for at sikre deres kammeraters tryghed i morgentrafikken, når de cykler eller går i skole. Iført gule veste og refleksstænger skaber de frivillige unge mennesker i skolepatruljerne stor opmærksomhed på trafiksikkerheden ved skolerne.  

 

Skolepatruljernes utrættelige hjælp til små og store kammerater i morgentrafikken året rundt møder stor og bred anerkendelse. Også på Rådhuset i Aarhus Kommune, hvor rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, glæder sig over dagens fejring og de unges engagement. 

 

“Der er rigtig god grund til at fejre skolepatruljerne for deres store indsats og lyst til at hjælpe. Jeg er personligt meget taknemmelig for, at skolepatruljen hver dag, året rundt og i al slags vejr hjælper deres kammerater med at komme sikkert i skole. En hel dag i Tivoli Friheden med fri adgang til forlystelserne er meget velfortjent. Tak for indsatsen. Jeg håber, at I får en rigtig god dag,” siger Thomas Medom. 

 

De deltagende elever går i 6.- 9. klasse i Aarhus, Samsø og Odder kommuner. Festen er arrangeret med støtte fra Rådet for Sikker Trafik, Odder Kommune, Samsø Kommune samt Teknik og Miljø og Børn og Unge i Aarhus Kommune.  

 

Skolepatruljerne har eksisteret i Danmark siden 1949. Siden da er Danmark blevet et foregangsland for implementeringen af skolepatruljesystemet i hele Norden.

 

Yderligere oplysninger

Gitte Bligaard, konsulent, Børn og Unge, tlf. 41 87 24 36.

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61.