3.000 unge fejrer sidste skoledag sammen

For første gang efter to år med corona fejrer eleverne fra 9. og 10. klasse sidste skoledag sammen – denne gang på festivalpladsen ved Grimhøjgaard i Brabrand. De unge elever er blevet inddraget i planlægningsprocessen, og et festligt program er sat sammen.

Dagen vil byde på flere aktiviteter herunder vaffelbagning, lasergames, brætspil og konkurrencer fra scenen. Ikke mindst har de unge været med til at udvælge artisterne til musikscenen, hvor SASO, Lamin, JOSVA og ICEKIID skal spille.

Det er fantastisk endelig at kunne afholde sidste skoledag i fysiske rammer og i fællesskab. Langt om længe kan vi mødes og fejre de unge, denne gang med bøgetræer, livemusik og forhåbentligt solskin som ramme for en festlig, sjov og tryg dag,” siger Michel Larsen, medarrangør af sidste skoledag og leder af Gadeplan Aarhus i Aarhus Kommune.

Som noget nyt vil sidste skoledag i Aarhus Kommune fra i år blive afholdt uden alkohol. Det sker på baggrund af en fælles beslutning taget i 2021 af Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, og Jette Skive, tidligere rådmand for Sundhed og Omsorg. Beslutningen blev taget i forlængelse af byrådets vedtagelse af den såkaldte 7-punktsplan, der med flere initiativer skal skubbe på en kulturændring og dermed en sundere alkoholkultur blandt unge.

Vi vil gerne understøtte de unge i en sundere alkoholkultur, hvor det er fællesskabet og ikke alkoholen, der er i centrum. Det gør vi med en alkoholfri sidste skoledag. Som ung skal man ikke føle sig udenfor eller fravælge sociale arrangementer, fordi man ikke har lyst til at drikke. Det skal være okay at takke nej til alkohol,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Sidste skoledag afholdes i år på adressen Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand. Ankomst for afgangselever sker mellem kl. 12:00 og kl. 13:30. Velkomst sker kl. 12:30 fra scenen, hvorefter musik- og aktivitetsprogrammet starter kl. 13:30 (det fulde program er vedlagt).

Østjyllands Politi vil være til stede og medvirke til at skabe trygge rammer på dagen.

Program sidste skoledag 2022

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61

Michel Larsen, leder af Gadeplan, Børn og Unge, tlf. 51 57 50 24