Unges egen musikfestival samler 1.500 unge i Aarhus

Bag festivalen står netop børn og unge fra klubber og ungdomsskoler i UngiAarhus, som har en lang tradition for at give de unge stor medindflydelse.

Vi gør alt, hvad vi kan for at involvere og skabe sammen med børnene og de unge. Det er hele fundamentet for projektet og for vores fremadrettede vision. Det er den bedste måde at lære på og nogle værdifulde færdigheder, man får, som jeg også selv tilegnede mig som helt ung, ved at de voksne turde give mig ansvaret,” siger Kåre William Wulff, projektleder på OMG! Festival 2022.

Temaet på årets festival er ”Respekt”. Målet har derfor været at skabe en festival, der emmer af gode oplevelser, sjove aktiviteter og ikke mindst en respektfuld atmosfære. Og det har de unge været med til at udvikle. Sammen med pædagoger og ansatte i klubberne og ungdomsskolen på tværs af byen har de skabt et program, der byder på alt fra streetsport og kunstudstillinger til cupcakeboder og temabarer. Til musikscenen har de booket både lokale og radioaktuelle artister og bands herunder Iswaal og Specktors.

Det er fedt at se, hvordan OMG! Festival er til glæde for de unge og ikke mindst giver dem en stemme. Når de oplever glæden ved at få ansvar og medbestemmelse, bliver de endnu klogere på sig selv. På den måde får de mulighed for at udvikle sig personligt og socialt ved at tage del i et gensidigt forpligtende fællesskab,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Det er UngiAarhus, der står bag konceptet, som skulle have været afviklet første gang i 2020. På grund af corona og nedlukning har det dog ikke været muligt før nu, hvor festivalen endelig opstår.

Det har været frustrerende at skulle aflyse af flere omgange. Derfor er vi lykkelige for, at det nu endelig kan lade sig gøre at holde festivalen. Vi behøver ikke længere tænke på restriktioner og risikoen for, at festivalen ikke kan blive afholdt. Nu nøjes vi med at krydse fingre for, at det bliver godt vejr,” siger Kåre William Wulff.

OMG! Festival 2022 er for alle børn og unge i UngiAarhus. Festivalen afholdes fra kl. 14.00 – 20.00 på Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand. Læs mere om OMG! Festival 2022 på https://ungiaarhus.aarhus.dk/events/omg-festival/

Se programmet for dagen

Yderligere oplysninger

Titte Randvig, ledelsesansvarlig, UngiAarhus, tlf. 4186 4370

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge tlf. 2751 7961