Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Børn og Unge investerer i skole og dagtilbud i Tilst

Tilst skal være en åben, sammenhængende og tryg bydel. Det besluttede Aarhus Byråd, da de i august 2020 vedtog en udviklingsplan for området. For at realisere planen og understøtte en positiv udvikling af bydelen, skal Tilst Skole og klubtilbud nu moderniseres, og der skal etableres en dagtilbudsafdeling tæt ved skolen.

24. okt. 2022
  • Læs op

Indhold

    Som led i aftalen om udsatte boligområder i Aarhus Kommune fra 2018 besluttede Aarhus Byråd, at der skal udvikles handleplaner for de områder i kommunen, som er i størst risiko for at lande i kategorien ’hårde ghettoer’. Det gælder bl.a. Tilst/Langkær, hvor udviklingsplanen indebærer en modernisering af Tilst Skole og klubtilbud og etableringen af en dagtilbudsafdeling i nærhed af skolen.

    Det giver mening at investerer børnene og de unges faciliteter i Tilst, hvis man spørger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom. Han mener, at gode skoler og dagtilbud er afgørende for ambitionen om at skabe en sammenhængende og tryg bydel.

    Skolen er ofte hjertet i en bydel. Den er omdrejningspunktet, som skaber liv – hvor børn, unge og forældre søger hen. Det samme gælder for vuggestuer og børnehaver. Det er afgørende for udviklingen af Tilst, og for alle andre bydele, at der er en god folkeskole, som er det foretrukne valg for forældre i området. Derfor er det helt naturligt, at vi i byrådet prioriterer moderniseringen af Tilst Skole, som noget af det første og største i udviklingsplanen for bydelen,” siger Thomas Medom.

    Udviklingsplanen for Tilst/Langkær er udviklet med inddragelse af lokale interessenter og udvalgte borgere for at sikre, at den adresserer nogle af de udfordringer, som faktisk opleves i området. Det handler bl.a. om utryghed, manglende mødesteder og en oplevelse af, at Tilst Skoles fysiske rammer er slidte og utidssvarende.

    Arbejdet med udviklingsplanen har givet os en indsigt i, hvordan borgerne i Tilst oplever deres lokalsamfund, og på hvilke områder, der er forbedringspotentiale. Her blev Tilst Skole nævnt flere gange, ligesom behovet for trygge mødesteder, som skaber sammenhængskraft. Det har vi lyttet til, og derfor skal Tilst Skole nu gøres mere tidssvarende, og området omkring skolen udvikles til et område, hvor borgerne har lyst til at opholde sig sammen,” siger Thomas Medom.

    Anlægsudgifterne til igangsættelse af de to første etaper samt forberedelser til den tredje og sidste etape af moderniseringen af Tilst Skole og klubtilbud udgør 10,4 mio. kroner. Etape 1-3 udarbejdes med udgangspunkt i en anlægsramme på ca. 70 mio. kr. Det samlede projekt forventes udført i 2025-2026.

    Etableringen af en dagtilbudsafdeling i nærhed af Tilst Skole modtager en tillægsbevilling på 3,6 mio. kroner, så området omkring Tilst Skolevej forskønnes, og der skabes synergi i udearealerne mellem skole og dagtilbud, og området fremstår livligt og trygt. Den samlede anlægsudgift for dagtilbudsbyggeriet ender således på ca. 25 mio. kroner. Dagtilbudsafdelingen forventes afleveret og klar til brug medio 2023.

    Indstillingen er godkendt af Magistraten den 24. oktober. Det er forventningen, at indstillingen behandles første gang i Aarhus Byråd den 2. november.

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61