Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Det nye Børne- og ungebyråd i Aarhus Kommune er valgt

I løbet af hele sidste uge stemte elever på skoler i Aarhus Kommune om, hvem der skal sidde i det nye Børne- og ungebyråd i Aarhus Kommune. I fredags blev stemmerne talt op, og de 31 medlemmer og 9 suppleanter, som skal tale børnene og de unges sag det kommende år, er nu fundet.

10. okt. 2022
  • Læs op

Indhold

    6.099 unge har deltaget i valget til Børne- og ungebyrådet i Aarhus Kommune. Det giver de nye unge byrådsmedlemmer et stærkt mandat, når de skal i gang med det politiske arbejde i den kommende tid.

    Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom er glad for den store opbakning til Børne- og ungebyrådet, som han mener har stor betydning. 

    ”Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til de nyvalgte medlemmer af Børne- og ungebyrådet. Jeg glæder mig til at møde jer og byde jer velkommen på rådhuset. Samtidig vil jeg takke det afgående Børne- og ungebyråd for et godt samarbejde. I er kommet med gode forslag og har endnu engang bekræftet, hvor vigtigt det er, at vi har børnenes og de unges stemme tæt på os i det rigtige byråd. I har været med til at skabe resultater og sætte fokus på vigtige dagsordner for børn og unge i Aarhus Kommune. Det kan I være stolte af,” siger Thomas Medom.

    Børne- og ungebyrådet har i løbet af sidste valgperiode stillet fire forslag til Aarhus Byråd. Heriblandt forslaget om, at der skal være bedre mulighed for at pante i Aarhus Kommune, og at der bør etableres flere kommunale jobs til unge. Begge forslag blev positivt modtaget af byrådet.

    Muligheden for at være med til at præge Aarhus Kommune det kommende år er også noget, der har stor betydning for de nyvalgte medlemmer af Børne- og ungebyrådet. Især mentalt helbred, bedre indeklima på skolerne og flere samlingssteder for de unge har stået højt på dagsordenen i de unges valgvideoer. 

    Linda Zhao er 14 år, går i 9. klasse på Forældrekolen og er netop blevet genvalgt som medlem i Børne- og ungebyrådet. Hun siger:

    ”Jeg er rigtigt glad for, at jeg er blevet valgt igen, da jeg synes, at det er megafedt at have indflydelse og blive hørt. Det er også fantastisk, at jeg kan være med til at gøre en forskel for børn og unge i Aarhus kommune.”

    Linda Zhao suppleres af Asbjørn Longfors, som er 15 år og går i 9. klasse på Hasle skole. Han er genvalgt medlem og siger:

    ”Jeg er meget glad for, at jeg må hjælpe Aarhus med at blive et bedre sted for børn og unge igen i år.”

    Medarbejdere hos UngiAarhus’ har i måneden op til valget været rundt på alle kommunens grundskoler, for at fortælle om mulighederne for at deltage i det lokale ungedemokrati og stille op til Børne- og ungebyrådet. Det er muligt for alle unge at involvere sig i Børne- og ungebyrådets arbejde gennem det lokale Senat, som er en del af de kommunale tilbud til unge hos UngiAarhus. 

    Allerede på onsdag den 12. oktober mødes det nye Børne- og ungebyråd for første gang i FO-byen til en hel dags introduktion til arbejdet i den kommende valgperiode. De 40 børn og unge bydes velkommen af Thomas Medom, og skal herefter en tur på rådhuset, som bliver deres faste mødested. 

    Pressen er velkommen til introdagen efter aftale med børne og ungebyrådssekretær Emilie Vindfeldt-Bottke. 

    Fakta

    • Børne- og ungebyrådet mødes første gang onsdag den 12. oktober kl. 8.40-18 i FO-byen.
    • Ved Børne- og ungebyrådets første officielle møde vælger medlemmerne en ny Børne- og ungeborgmester og fastlægger valgperiodens emner. Det sker d. 31. oktober.
    • Børne- og ungebyrådet understøttes af Århus Ungdommens Fællesråd i samarbejde med Børn og Unge, Aarhus Kommune.
    • Find mere info på www.ungebyraad.dk

    Yderligere oplysninger

    Emilie Vindfeldt-Bottke, Børne- og ungebyrådssekretær,

    ungebyraad@ungebyraad.dk, tlf. 29 87 89 01