Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

75 pædagogstuderende på bustur til virkeligheden

Fordelt i to blå busser kørte 75 pædagogstuderende torsdag den 22. september på rundtur til tre aarhusianske dagtilbud i Stavtrup, Gellerup og Hjortshøj. Målet var at give de studerende, som står på springbrættet til at være færdiguddannede, et kig ind i den pædagogiske virkelighed, der står for døren.

29. sep. 2022
  • Læs op

Indhold

    Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, er begejstret for arrangementet:

    "Det er tydeligt at se, at de studerende nød at skifte klasselokalet ud med en dag blandt børn og medarbejdere i dagtilbuddene. Forhåbentlig har det pustet endnu mere liv i deres lyst til at komme ud og udøve god pædagogik i et dagtilbud. For det er vigtigt, at de studerende kan se værdien i at være dagtilbudspædagog. Det er et erhverv og en arbejdsplads, hvor pædagogisk kvalitet, fagligt nørderi og udvikling er utrolig vigtigt i hverdagen," siger Thomas Medom.

    Inspiration fra virkeligheden

    Hvert busstop bød på oplæg fra aarhusianske pædagoger og pædagogiske ledere, der hver især kunne fortælle om alt fra grundmotorik og samarbejde til arbejdsmiljø og karrieremuligheder. Pædagogstuderende Laura Ludvigsen var med på busturen. Ligesom sine medstuderende havde hun glædet sig til at køre i bus, og hun fik oveni rygsækken også inspiration med hjem:

    "Stemningen har været rigtig god, og det har været en vildt fed oplevelse. Det er fedt at komme lidt ud fra auditoriet og være ude på institutionerne. Jeg har fået meget ud af det og er også blevet klogere på, hvad jeg skal skrive om i min bacheloropgave," siger Laura Ludvigsen.

    Pædagog på flere måder

    Selvom de pædagogstuderende snart har færdiggjort den selvsamme uddannelse, kan de sagtens ende ud ad forskellige karriereveje. Derfor var intentionen med arrangementet også at give de studerende et større indblik i, hvor forskellig den pædagogiske praksis kan se ud på dagtilbudsområdet. Medarrangør Carin Weibull, som er faglig sekretær hos BUPL Aarhus var også med på busturen. Hun håber, at turen har sat gang i refleksionerne hos de studerende:

    "Vi håber, at vi har givet de studerende flere billeder og ord på, hvordan det pædagogiske arbejde kan udfolde sig. Som pædagoger er vi mangfoldige, og vi kan have helt forskelligt fokus i vores arbejde," siger hun.

    Arrangementet blev afholdt i et samarbejde mellem VIA UC, BUPL Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune. Dagen var målrettet de pædagogstuderende med dagtilbudsspecialisering på Pædagoguddannelsen i Aarhus.

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61