Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Flere end forventet er startet på ny merituddannelse til pædagog

Tirsdag åbnede VIA University College for første gang dørene til en ny merituddannelse målrettet personer, som ønsker at skifte spor i deres karriereliv og blive pædagoger. 32 personer med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde trådte ind ad døren, og det var flere end forventet. Derfor starter endnu et hold allerede til vinter.

01. sep. 2022
  • Læs op

Indhold

    Ved lanceringen af den nye sporskifte-merituddannelse til pædagog, var det forventningen, at man ville kunne uddanne 20 ekstra pædagoger om året. Da ansøgningsfristen indtraf, havde VIA imidlertid modtaget 50 ansøgninger. 32 af dem tog i går hul på den 2,5 år lange uddannelse. De resterende 18 starter på næste hold til februar 2023, såfremt de har fundet ansættelse som pædagogmedhjælper inden da. I løbet af efteråret vil der igen blive åbnet for tilmelding til uddannelsen.

    Det er ikke et krav, at man tidligere har arbejdet med børn, unge og pædagogik. Til gengæld skal man være fyldt 25 år, have afsluttet en kandidat-, bachelor- eller professionsbacheloruddannelse og have et pædagogisk arbejde på minimum 30 timer om ugen under uddannelsen.

    Vi har akut mangel på pædagogisk personale, som kan tage vare på vores børn og unge og sikre deres trivsel, læring og udvikling. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi sammen med VIA og BUPL er lykkedes med at skabe en uddannelse, der er attraktivt for personer, som har lyst til at arbejde med børn og unge, men som af den ene eller anden grund ikke har haft mulighed for at tage skridtet og skifte spor i deres karriereliv. Den mulighed giver vi dem nu. Det kommer dem til gode, og det kommer i dén grad børn og unge i hele Aarhus Kommune til gode,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

    Hos BUPL Aarhus er man også positivt overraskede over, hvor mange der har søgt om optagelse på merituddannelsen.

    Jeg er utrolig glad for, at så mange med en anden uddannelse i bagagen ønsker at skifte spor og blive pædagoger. Vi har brug for dem, og vi glæder os meget til at møde de nye kommende kollegaer ude på arbejdspladserne,” siger formand for BUPL Aarhus, Marianne Gilbert Nielsen.

    De nye studerende på det første hold kommer med meget forskellige uddannelsesbaggrunde. Her er sygeplejersker, fysioterapeuter, arkitekter og forskellige kandidatuddannelser fra universitetet. En af dem er Dea Høyer Sørensen. Hun er 31 år, har en kandidatuddannelse i historie og engelsk fra Aarhus Universitet, og så har hun de sidste tre år arbejdet i den integrerede institution Børnenes Have i Egå. For hende er den nye merituddannelse den mulighed, hun manglede.

    Jeg trives i at være pædagog og have med børn at gøre. Derfor har jeg længe været helt sikker på, at det er pædagogvejen, jeg vil gå. Den her sporskiftemodel er en oplagt mulighed for mig, fordi jeg får lov til at beholde mit arbejde, samtidig med at jeg læser og kan prøve det, jeg lærer på uddannelsen, af i praksis,” siger Dea Høyer Sørensen, da hun møder op til første dag på uddannelsen.

    De nye studerende står foran 2,5 år med fart på. Foruden en 30-timers arbejdsuge, skal de i løbet af de første to år af uddannelsen regne med i gennemsnit at bruge 25 timer om ugen på at studere. På femte og sidste semester skal de studere fuld tid.

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61