Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Invitation til pressen: Kom til Den Grønne Festival, hvor børn gør en forskel

Tirsdag den 4. oktober løber Den Grønne Festival af stablen. 500 børn fra syv forskellige skoler vil indtage DOKK1. Her vil der være en unik festivalstemning, hvor børn lærer hinanden at være bæredygtige på en underholdende måde.

30. sep. 2022
  • Læs op

Indhold

    Jeg glæder mig over, hvordan den næste generation af grønne borgere tager initiativ til at lære os alle sammen om bæredygtighed og klima. Det er en vigtig dagsorden, skolerne sætter,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

    En flok seje børn og unge fra Virupskolen, Strandskolen, Skæring Skole, Sabro-Korsvejskolen, Lisbjergskolen, Ellevangskolen og Beder Skole er med i netværket for bæredygtighed i børnehøjde, som er dannet af skolelederne på de syv skoler. En af dem er Martin Christensen fra Virupskolen, og han er begejstret for børnenes engagement i festivalen.

    ”Jeg synes, det er fantastisk, at det er børnene, der har arrangeret denne dag. Arbejdet med bæredygtighed i folkeskolen skal inspirere og give håb, og jeg er meget fortrøstningsfuld, når jeg møder alle de børn og unge, som har klima og bæredygtighed højt på dagsordenen” siger Martin Christensen.

    Børnene og de unge fra netværket for bæredygtighed i børnehøjde har selv fået idéerne til og arrangeret de mange spændende aktiviteter, som deltagerne kan prøve sammen med deres klasse.

    En af dem er Johanne Metz, som går i 7. klasse på Ellevangskolen. Hun mener, at festivalen viser, hvordan børn også kan gøre en forskel i den grønne omstilling.

    "Vi vil gerne vise, at klima og bæredygtighed ikke kun er politik, men at det faktisk også kan være sjovt, og at vi børn kan gøre en forskel," siger Johanne Metz.

    Baggrund

    Netværket for bæredygtighed i børnehøjde er dannet af skolelederne fra Virupskolen, Strandskolen, Skæring Skole, Sabro-Korsvejskolen, Lisbjergskolen, Ellevangskolen og Beder Skole. De syv skoler eksperimenterer med, hvordan man kan arbejde med reel børneinddragelse og motivere børn og unge til at arbejde for den grønne omstilling.

    Aarhus Kommunes Klimafond har bevilliget 375.000 kr. til projektet ”CO2-reduktion i børnehøjde”, som Den Grønne Festival er en del af.

    Tid: Tirsdag den 4. oktober kl. 9.30-14.00

    Sted: DOKK1

    Invitation og program

    Program for dagen

    9.30: Velkomst. Rapperen Jøden byder velkommen med en rap, og børnene skal bl.a. synge deres egen sang ”Du’ så bæredygtig” om frikadeller, solceller og bæredygtighed.

    10.00: Besøg på børnenes klimastationer, hvor man bl.a. kan besøge et klima-Escape Room, tage i krea-værksted og lave sin egen smoothie, mens man cykler.

    11.30: Frokostpause

    12.15: Besøg på børnenes klimastationer, hvor man bl.a. kan prøve skraldekast-stafet, lave mad ud af overskudsmad og producere energi vha. vand.

    14.00: Fælles afslutning

    Yderligere oplysninger

    Martin Christensen, skoleleder på Virupskolen, tlf. 41 87 37 08