Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Katrinebjergskolen skal udbygges og moderniseres

På Katrinebjergskolen har man for få undervisningslokaler til eleverne. I løbet af de kommende år forventes det, at elevtallet vil stige endnu mere, og derfor skal skolen nu udbygges. De eksisterende undervisningslokaler og fællesrum skal i samme ombæring moderniseres, så blandt andet skolens indeklima forbedres.

09. jan. 2023
  • Læs op

Indhold

    Katrinebjergskolen har i øjeblikket 34 undervisningslokaler til 37 klasser. Foruden 20 almindelige klasser, har skolen fire specialklasser og 13 såkaldte NEST-klasser, hvor børn med og uden behov for specialpædagogisk støtte er en del af det samme klassefællesskab. I løbet af de kommende fem år er det forventningen, at antallet af klasser på Katrinebjergskolen vil stige til 45 klasser, faldende til 42 klasser om 10 år.

    For at sikre, at Katrinebjergskolen i fremtiden har tilstrækkelig lokalekapacitet, har Magistraten i dag godkendt en anlægsbevilling på 80 mio. kroner, så Børn og Unge kan igangsætte en omfattende ud- og ombygning af skolen. Der etableres således en ny tilbygning, hvor skolens 7.-9. klasser skal samles, ligesom der blandt andet bygges fire nye faglokaler samt nye skoletoiletter og garderobefaciliteter.

    Området omkring Katrinebjergskolen er i stor udvikling, og skolen har oplevet fremgang i elevtallet og vil fortsat gøre det i løbet af de kommende år. Det har presset skolen, og jeg er derfor glad for, at vi nu kan få sat gang i en helt nødvendig udbygning af Katrinebjergskolen, så skolen fortsat kan tilbyde god og varieret undervisning af alle elever,” siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom.

    Samtidig med udbygningen er det planen, at de eksisterende undervisningslokaler og fællesområder på skolen skal ombygges og moderniseres, så det samlede undervisningsareal udvides, og faciliteterne lever op til tidssvarende standarder for indeklima, trivsel, pædagogik og undervisning. Ud- og ombygningen skal ligeledes sikre den fortsatte implementering af NEST-klasser, som har været en del af Katrinebjergskolen siden 2016.

    Med projektet får vi sikret et godt indeklima på Katrinebjergskolen, ligesom der bliver bedre plads til elever og medarbejdere. Lige nu er undervisningslokalerne små, og det har betydning for eleverne trivsel, og de vilkår, medarbejderne på skolen skal arbejde under. Det har også betydning for skolens muligheder for fortsat at drive NEST-klasser med stor succes,” siger Thomas Medom.

    Selve ud- og ombygningen skal ske i etaper, så det er til mindst mulig gene for eleverne og medarbejderne. Det tilstræbes, at tilbygningen udføres først, så det er muligt at ’genhuse’ eleverne i den nye bygning, mens den eksisterende moderniseres. Projektet forventes at stå færdig i 2025.

    Indstillingen om ud- og ombygningen af Katrinebjergskolen er nu godkendt af Magistraten og forventes behandlet i Aarhus Byråd den 18. januar.

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61