Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Børn og Unge ombygger Tilst Skole og klubtilbud

Magistraten har i dag tiltrådt en anlægsbevilling på 61,4 mio. kroner til at modernisere og ombygge Tilst Skole og klubtilbud. Bevillingen sikrer tredje og sidste etape af en helhedsplan, der skal styrke skole- og fritidsmiljøet i Tilst, og gøre det til et levende og attraktivt centrum for lokalområdets børn, unge og voksne.

  • Læs op

Indhold

    Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, glæder sig over, at visionen om et mere sammenhængende skole- og fritidsliv nu kan realiseres.

    ”Skole- og fritidsliv er det lokale omdrejningspunkt for hverdagslivet. Det er her, børn, unge og forældre søger hen. Med ombygning bliver Tilst Skole og klubtilbud det helt naturlige centrum for bydelen, og en fantastisk ramme for et stærkt fællesskab mellem skole, fritid og lokalmiljø, hvor man arbejder tæt sammen om at skabe de bedste betingelser for gode børn- og ungeliv. På den måde kommer ombygningen og moderniseringen til at bidrage til en sammenhængende kerne i bydelen med trygge mødesteder. Det har man har manglet i Tilst,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

    Ambitionen er, at ombygningen af Tilst Skole og klubtilbud skal bidrage til en positiv udvikling af Tilst som en sammenhængende og tryg bydel. Det samme gælder for en ny afdeling af Tilst dagtilbud, som allerede er bygget tæt på skolen. 

    ”Skole og fritidsmiljø er ofte hjertet i en bydel. Det samme gælder for vuggestuer og børnehaver. Derfor er det afgørende for udviklingen af Tilst, og for alle andre bydele, at der er en god folkeskole, et godt dagtilbud og et levende fritidsmiljø. På Tilst Skole har man de seneste år arbejdet fokuseret med at skabe en et læringsmiljø, der giver deltagelsesmuligheder for alle elever. Med en modernisering af skolen får de nu også rammerne til at styrke dette arbejde og samtidig skabe større sammenhæng til fritidslivet. Vi har brug for, at den lokale folkeskole er det naturlige førstevalg for områdets forældre. Med investeringerne i skole og fritidsliv rykker vi på væsentlige parametre for Tilst som en tryg og levende bydel, der udvikler sig positiv,” siger Thomas Medom.

    FAKTA

    • Moderniseringen af Tilst Skole og klubtilbud er igangsat for at understøtte en positiv udvikling i Tilst/Langkær samt for at forbedre børnemiljøerne for eleverne på Tilst Skole.
    • Moderniseringen og ombygningen består konkret af etablering af et nyt ankomstområde og forplads på Tilst Skole og en modernisering af skolens lokaler, så de fremadrettet er tidssvarende og understøtter god læring og en varieret skoledag.
    • Projektet indeholder desuden etablering af et lokalefælleskab mellem Tilst Skole, SFO og UngiAarhus, et nyt kreativt fagmiljø for håndværk og design samt modernisering af faglokaler til musik og natur og teknologi. Sideløbende vil legepladsen Langkær, som er en pædagogisk ledet legeplads, gennemgå en renovering.
    • Den samlede anlægsramme for projektet udgør 79,9 mio. kr. Den nye bevilling til etape 3 er på 61,4 mio. kr. Dertil kommer 5,8 mio. kr. som er resterende fra anlægsbevillingen til etape 1 og 2, som var på 13,7 mio. kr.  Endnu 4,8 mio. kr. forventes frigivet i en senere indstilling fra Børn og Unge om produktionskøkkener.
    • Af hensyn til skolens almindelige drift, udføres modernisering og ombygningen i etaper. Moderniseringen forventes at stå klar primo 2027.
    • Den samlede indstilling til magistraten om Modernisering af Tilst Skole og fritidsmiljø – etape 3 kan læses her.

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61.

    Sidst opdateret: 23. januar 2024