Airbnb skaber turisme-vækst i Aarhus

I forbindelse med Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus mandag d. 21. august 2017 har Airbnb for første gang offentliggjort en rapport, der viser udbredelsen af Airbnb overnatning i Aarhus.

 Her er nogle af hovedkonklusionerne i Airbnbs rapport:

  • Airbnb skaber ny økonomisk aktivitet – Airbnb estimerer, at der er genereret 303 millioner kroner i Airbnbs brugerfællesskab i Aarhus i løbet af det sidste år. Dette er summen af gæsters forbrug på 271 mio. kr. og værters indkomst på 32 mio. kr.
  • Airbnb er med til at skabe vækst i turismen – Airbnb-værter i Aarhus har budt velkommen til 45.000 gæster i løbet af de sidste 12 måneder. Det udgør en stigning på 61 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Næsten halvdelen af gæsterne er danske, hvoraf størstedelen kommer fra København.
  • Boliger udlejes i gennemsnit 17 dage om året – Den typiske vært på Airbnb i Aarhus udlejer sin bolig i 17 nætter om året og tjener årligt 7600 kroner på det.
  • Der er 2600 aktive værter på Airbnb i Aarhus – og de er fordelt ud over hele byen.

Aarhus er forsøgsby for deleøkonomi i 2017 og Aarhus Kommune har gennem længere tid været i dialog med Airbnb for at få et overblik over, hvor stor en del af turismen Airbnb udgør i Aarhus. Derfor er borgmester Jacob Bundsgaard glad for, at Airbnb mandag udgiver den nye datarapport. ”Rapporten bekræfter, at aarhusianerne har taget deleøkonomien til sig og at deleøkonomisk overnatning er en væsentlig del af vores turisme. Vi er rigtigt glade for at vi nu har fået et overblik over hvilken rolle Airbnb spiller i Aarhus. Der findes rigtigt mange antagelser om deleøkonomien og dens betydning, så derfor der det afgørende at arbejde ud fra fakta. Det er en forudsætning for at vi kan arbejde videre med at skabe gode rammer for udviklingen af deleøkonomien i byen”, lyder det fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

Hos Visit Aarhus glæder man sig også over at få et overblik over aktiviteterne hos Airbnb i Aarhus. Med direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensens ord: "Vi er glade for at Airbnb har valgt at dele deres data med os. De nye tal viser at Airbnb er den største overnatningsaktør i Aarhus kommune. Det kunne være godt hvis Airbnb på sigt ville deltage i den markedsførings satsning som VisitAarhus sammen med bl.a byens hoteller gennemfører.”

Aarhus Kommune og Airbnb har igennem det seneste års tid været i løbende dialog om muligt samarbejde og med Airbnbs deltagelse i det deleøkonomiske folkemøde og den nye datarapport, er første skridt i retning af et samarbejde mellem de to parter taget.

James McClure, General Manager for Airbnb i Norden: ”Vi er meget glade for at være en del af Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus og diskutere, hvordan deleøkonomien kan gavne Danmark. I løbet af det sidste år har Airbnb boostet økonomien i Aarhus med 300 millioner kroner. Danskerne har gjort det klart, at de ønsker at stå i spidsen for innovative initiativer, der imødekommer deleøkonomien, og vi vil gerne samarbejde, så deleøkonomien opnår sit fulde potentiale.”