Nabohjælp mod indbrud boomer i Aarhus

Undgå ubudne gæster – i hjemmet og på nettet! Sådan lyder temaerne, når Østjylland Politi i og Aarhus Kommune indbyder til informationsmøder for borgere i forskellige boligområder i Aarhus Kommune. Siden 2015 har der været holdt informationsmøder om Nabohjælp og forebyggelse af indbrud. Møderne har været holdt med succes og opbakning, og ikke mindst anbefalingerne om at gå sammen om Nabohjælp er blevet fulgt.

 Antallet af boligejere tilmeldt Nabohjælp-ordningen i Aarhus Kommune er fra 2015 og til i dag steget med over 11.000, så tallet nu er på 14.542 deltagere.

 Samtidig viser statistikken, at antallet af indbrud i Aarhus Kommune er faldet med 23,4 % fra 2013-2016.

 Borgmester Jacob Bundsgaard siger: ”Vores kampagne mod indbrud virker helt klart – flere står sammen i Nabohjælp og færre får indbrud. Men jeg er sikker på, vi kan få endnu flere borgere med på den positive udvikling, både hvad angår indbrud og hvad angår øget tryghed på internettet. Jeg vil derfor opfordre til at man holder øje med infomøderne og melder sig til.”

Politidirektør ved Østjylland Politi Helle Kyndesen siger: ”Man kan heldigvis selv gøre rigtigt meget for beskytte sine ting og penge, når det handler om netsvindel og indbrud i hjemmet. Vi ved for eksempel, at veje med god nabohjælp har 20-25 procent færre indbrud. På informationsmøderne får borgerne konkrete råd til, hvordan de kan beskytte sig gennem blandt andet nabohjælp, og hvordan de undgår at falde i forskellige svindelfælder på nettet.”

I år samarbejder politiet og kommunen også med kommunens fællesråd om et tryghedsnetværk inden for digital tryghed, indbrudsforebyggelse og anden kriminalitet. I løbet af 2018 vil der blive inviteret til 10-12 lokale infomøder om nabohjælp og sikker handel på nettet i samarbejde med de lokale fællesråd.