Rekord i vækst i Aarhus

Nye tal sætter en tyk streg under væksten i Aarhus. Mere end 6.500 nye arbejdspladser er der kommet til på et enkelt år. Det er rekord i Aarhus
Det er en af nyhederne i borgmester Jacob Bundsgaards tale til de 600 erhvervsfolk, der her til morgen deltager i den årlige nytårsbriefing på rådhuset.

Det er tal fra Danmarks statistik, der for alvor sætter en streg under den vækst, der disse år sker i Aarhus. Helt præcist 6.562 flere arbejdspladser er det blevet til på ét enkelt år, svarende til en vækst på 3,6%.

 Særligt indenfor brancherne Handel, Transport og Erhvervsservice har der været fremgang, så antallet af arbejdspladser i Aarhus Kommune pr. september 2017 blev på 190.396.

Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med!
Jacob Bundsgaard

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over tallene, men at Aarhus har momentum skal også udnyttes til at få endnu flere i beskæftigelse – og især dem på kanten af arbejdsmarkedet:

”Jeg kan kun glæde mig over, hvor godt det går i Aarhus. Men væksten stiller også krav til os. Fra kommunalt hold skal vi holde fokus på fortsat at udvikle virksomhedernes rammebetingelser, men det er også nu erhvervslivet har mulighed for at påtage sig et endnu højere socialt ansvar og skabe plads til dem, der indtil nu har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med! Også af hensyn til fortsat vækst og udvikling – når vi nu ved, at én af de ting der følger af et opsving hurtigt kan blive mangel på kvalificeret arbejdskraft.”