Et stærkt hold skal skabe mod til rummelighed og en bedre by for LGBT-personer

Pressemeddelelse fra Aarhus Kommunes udvalg for mangfoldighed og ligestilling:

Aarhus Byråd besluttede den 18. april at Udvalget for mangfoldighed og ligestilling de næste to år skal skabe debat om mod til rummelighed samt arbejde på at Aarhus bliver en bedre by for LGBT-personer at bo og arbejde i.

Udvalget glæder sig meget til at komme i gang med opgaven, og udvalgets første skridt har været at invitere 3 repræsentanter for bysamfundet ind i udvalget. Et enigt udvalg har peget på Mads Hedelund; Susanne Hoeck og Didde Margrethe Lønne.

Formanden for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling, byrådsmedlem Lone Norlander Smith (EL) ser frem til samarbejdet med de 3 repræsentanter for bysamfundet.

- Et stærkt udvalg med stor viden og interesse

”Vi står nu med et meget stærkt udvalg, der tilsammen har en stor viden og interesse i at skabe en bedre by for LGBT-personer og lave debatarrangementer omkring ”mod til rummelighed”. Susanne Hoeck der er journalist, og har beskæftiget sig meget med ligestilling og mangfoldighed, er en vigtig kapacitet ift. kommunikation og debat. Mads Hedelund har som tidligere formand for Aarhus Pride et utroligt stort netværk inden for LGBT-miljøet i Aarhus, hvilket er meget vigtigt for udvalget. Og så kommer udvalget også til at få stor glæde af Didde Margrethe Lønnes mangeårige erfaring med LGBT-sundhed, trivsel og stigma fra hendes arbejde i AIDS-Fondet og som projektleder på Normstormerne”.

Alle tre repræsentanter er meget glade for invitationen og ser frem til arbejdet.

Susanne Hoeck siger: ”Jeg har altid været optaget af værdien af mangfoldighed og dermed også ligestilling, så alle uanset køn, alder, etnicitet og seksualitet har samme rettigheder og muligheder. Jeg vil gøre mit bedste for, at udvalgets budskaber når ud over rampen, og takker stort for tilliden. At være frontløber for at skabe ’mod til rummelighed’ er en fantastisk mulighed for at være med til at gøre en forskel.”

Også Didde Margrethe Lønne er glad for invitationen: I kraft af mit arbejde i AIDS-Fondet, så ved jeg, hvor vigtigt det er at arbejde med sundhedsfremme og trivsel for den her målgruppe. Særligt LGBT-unge har brug for, at der bliver arbejdet med inklusion, antidiskrimination og forebyggelse af sundhedsproblematikker. Jeg er rigtig glad for at Aarhus Byråd har taget de her vigtige emner op, og jeg ser meget frem til arbejdet i udvalget.

Også Mads Hedelund roser Byrådet for at sætte fokus på, at alle aarhusianer skal opleve at Aarhus er en rummelig og god by for alle – også for LGBT-personer. ”Jeg er meget glad for at bo i Aarhus, og jeg synes, at Aarhus og aarhusianerne har rykket sig meget i forhold til rummelighed overfor LGBT-personer. Men når der er så mange af os, som stadig ikke er åbne om vores identitet eller seksuelle orientering på arbejdspladsen eller i foreningslivet, så har vi stadig lang vej igen. Jeg er rigtig glad for, at udvalget har inviteret mig ind i udvalget, og jeg glæder mig til at være med til at gøre Aarhus til en mere rummelig og mangfoldig storby”.

Det nu fuldtallige udvalg skal afholde deres første møde den 20. august. På dagsordenen er LGBT-sundhed i Aarhus Kommunes nye sundhedspolitik samt et LGBT-hus i Aarhus.