Hele 30 virksomheder fra Aarhus udvalgt til iværksætterkonkurrence

50 østjyske virksomheder har netop fået at vide, at de er udvalgt til et helt særligt mentorforløb og muligheden for at vinde 50.000 kroner i konkurrencen Iværksætterprisen. Blandt de udvalgte virksomheder er 30 af dem fra Aarhus Kommune.

I alt 115 østjyske virksomheder meldte sig til konkurrencen og forløbet, hvor en jury af østjyske vækstrådgivere har udvalgt 50. Bag iværksætterprisen står Business Region Aarhus.

De 50 virksomheder kommer fra hele Østjylland og står nu foran et intensivt forløb, inden vinderne kåres den 23. maj på Sostrup Slot i Norddjurs.

Se listen af samtlige 50 udvalgte virksomheder

Første skridt i forløbet er en nytænkningsdag, som foregår i Domen ved Aarhus Havn den 23., 24. og 25. april. Inden for kategorierne effektivitet, livskvalitet og bæredygtighed mødes iværksætterne for at få banebrydende metoder og erfaringer til at forbedre deres kundeoplevelser. Temaet for årets iværksætterpris er netop ”Kundeoplevelser i verdensklasse”.

”Aarhus klarer sig endnu engang godt, idet 30 aarhusianske startups nu er gået videre i konkurrencen om at blive Østjylland bedste iværksætter.

Det vidner om, at byen har et stærkt miljø, hvor iværksætterne trives. Det er samtidig godt nyt for investorerne, som i stigende omfang har fået øjnene op for det aarhusianske startup-miljø”, konstaterer erhvervschef i Aarhus Kommune, Jan Beyer Schmidt-Sørensen

Årsagen til at Business Region Aarhus – som består af de 12 østjyske kommuner – igen i år lancerer iværksætterprisen er, at iværksætteres betydning for den samlede beskæftigelse er yderst vigtig. Iværksættere kommer med nye ideer og værdi og har hvert år de seneste 10 år skabt 4000 blivende jobs. Alene i 2018 steg antallet af nye virksomheder med seks procent i Østjylland og dermed ligger Østjylland i spidsen med den højeste rate for at etablere ny virksomheder uden for hovedstadsområdet.

De 12 østjyske kommuner er: Viborg, Randers, Silkeborg, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg, Samsø, Odder, Horsens, Hedensted og Aarhus.

Yderligere oplysninger:

Specialkonsulent Helle Friis, Erhvervs- og Byudvikling, Aarhus Kommune. Tlf 2332 8551, email hf@aarhus.dk