Aarhus Kommune uddeler Handicappris

Sidste års vindere; FC Bøgeskov (Arkivfoto: Per Ryolf)

Det er 8. gang, Aarhus Kommune uddeler prisen, der kan gives til en eller flere personer, en forening eller en arbejdsplads, som har ydet en særlig indsats for at styrke, at mennesker med handicap kan deltage i samfundslivet som alle andre.

Forud for uddelingen har et panel bestående af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer (DH), kulturlivet, formand og næstformand for Handicaprådet nomineret tre kandidater. Ved arrangementet i byrådssalen vil borgmester Jacob Bundsgaard afsløre prismodtageren blandt de tre og overrække Aarhus Kommunes Handicappris, som er en pengepræmie på 5.000 kr. og et diplom.

De tre nominerede er:

Kvickly, Veri Centret, Risskov

nomineringen er begrundet i deres ekstraordinære indsats for at skabe jobs til mennesker med nedsat arbejdsevne på grund af handicap mm og dermed tage socialt ansvar.

Huset Venture, Viby

nomineringen er begrundet i deres mangeårige arbejde med at drive en socialøkonomisk virksomhed på markedsvilkår, som sikrer beskæftigelse af mennesker med nedsat arbejdsevne.

Camilla Dayyani, Korleder for Lungekoret

nomineringen er begrundet i Camillas store engagement, når hun øver og optræder med Lungekoret. Et engagement, der spreder glæde og godt humør både for koret og tilhørerne.

Arrangementet i byrådssalen er offentligt.