Kvickly i Veri Centret modtager Aarhus Kommunes Handicappris 2018

Årets vinder af Aarhus Kommunes Handicappris blev Kvickly i Veri Centret. Her varehuschef Dennis Ø.K. Andersen (t.v.) og Palle Klejs Madsen, der er døv og ansat i bageriet. (Foto: Per Ryolf)

Aarhus Kommune har i dag for 8. gang uddelt handicapprisen, der gives til en eller flere personer, en forening eller en arbejdsplads, som har ydet en særlig indsats for at styrke, at mennesker med handicap kan deltage i samfundslivet som alle andre.

Årets vinder af prisen blev Kvickly i Veri Centret. 

Indstillingen af Kvickly blev begrundet med, at ”Kvickly gør en ekstraordinær indsats ved at ansætte personer med handicap. De gør noget, som mange ikke gør, nemlig at give mennesker med handicap en chance på arbejdsmarkedet. Det er prisværdigt og beundringsværdigt”. 

Med prisen vil Aarhus Kommune gerne anerkende Kvickly i Veri Centret, som i øjeblikket har 16 personer ansat på særlige vilkår, og dermed er med til at tage socialt ansvar og skabe en god og rummelig arbejdsplads til gavn for alle sine ansatte.

Forud for uddelingen har et panel bestående af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer (DH), kulturlivet samt formand og næstformand for Handicaprådet nomineret tre kandidater – og udpeget en vinder.

De to øvrige nominerede var:

  • Huset Venture, Viby

nomineringen er begrundet i deres mangeårige arbejde med at drive en socialøkonomisk virksomhed på markedsvilkår, som sikrer beskæftigelse af mennesker med nedsat arbejdsevne.

  • Camilla Dayyani, Korleder for Lungekoret

nomineringen er begrundet i Camillas store engagement, når hun øver og optræder med Lungekoret. Et engagement, der spreder glæde og godt humør både for koret og tilhørerne.

Aarhus Kommunes Handicappris består af en pengepræmie på 5.000 kr. og et diplom.