Aarhus Kommune hylder mangfoldigheden og ønsker alle en god Pride

Forkvinde for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling, Lone Norlander Smith (EL) udtaler: ”Alle skal kunne færdes trygt og frit i Aarhus uanset seksualitet, kønsidentitet eller etnicitet. Sådan er det desværre ikke helt i dag. Vores nye LGBT+undersøgelse viser, at mange LGBT+personer oplever diskrimination og hatecrime i det offentlige rum og endnu flere undgår at være åbne om deres seksualitet og/eller kønsidentitet. I udvalget arbejder vi ihærdigt på, at Aarhus skal være en god by for LGBT+person, ved blandt andet at få etableret et LGBT+hus og skabe debat om rummelighed. Regnbueflagene ved indfaldsvejene er en hyldest til mangfoldigheden, og jeg vil på vegne af udvalget ønske alle en festlig og god dag.” 

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø: ”Priden er en festlig og vigtig hyldest til mangfoldigheden. Det er også en vigtig markering af, at vi i Aarhus ikke vil acceptere overgreb på nogen som helst. Alle skal uanset seksualitet, kønsidentitet eller etnicitet kunne færdes trygt i Aarhus på alle tider af døgnet. Jeg ønsker alle deltagerne i Priden en festlig dag i Aarhus.”

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling inviterer alle interesserede til debatarrangementet ”Er der plads til LGBT+personer i Aarhus” den 4. juni kl. 17 på Teatret Svalegangen. Efterfølgende er der reception. Det er gratis, og der er ingen tilmelding.

Invitation til debatarrangementet