12 meter lang klimasprutte går i land i Aarhus

Når Molslinjen i morgen tirsdag formiddag kl. 10.35 lægger til i Aarhus Havn, er det med en ganske usædvanlig last. For første gang nogensinde har færgen nemlig en 12 meter lang klimasprutte med som passager. Sprutten bliver fulgt på rejsen af både Sjælland Oddes havnefoged, kunstner Maj Dørup og seks børn fra Odden Skole, der har været med til at lave Klimasprutten. Foran Domen bydes både sprutte og eskorte velkommen af en gruppe skoleelever fra Strandskolen i Risskov, der er Aarhus’ første kommunale verdensmålsskole.

Klimasprutten er en stor, rød, lysende blæksprutteskulptur lavet af genbrugsplastik indsamlet ved stranden omkring Sjællands Odde, hvor sprutten er lavet og har været udstillet.

Omkring 5.000 mennesker har været forbi Odden hen over sommeren for et få et glimt af kunstværket. Det er den lokale Sjællands Odde-kunstner Maj D, der sammen med alle børnene fra Odden Skole, har kreeret sprutten, som hun nu sender på bæredygtigt eventyr i Aarhus.

”Klimasprutten har ligget lunt og godt i Havnebyen ved Sjællands Odde henover sommeren. Men nu er det tid til at den rykker videre mod nye kyster. Jeg glæder mig over at Aarhus tager imod sprutten med åbne arme, så den kan være med til at sætte fokus på klima gennem kunsten,” siger kunstner, Maj D.

Klimasprutten skal ligge ved Domen hen over vinteren og skabe opmærksomhed om en række familieworkshops i december. Det er f.eks. workshops, hvor man kan fremstille bæredygtige julegaver og kunstværker af indsamlet genbrugsplastik.

Derudover skal sprutten skabe visuel opmærksomhed omkring udfordringerne med plastik i verdenshavene, vores forbrug af plastik og vandmiljø, der taler direkte ind i FNs Verdensmål 12, Ansvarligt forbrug og produktion, 13, Klimaindsats og 14, Livet i Havet.

Praktisk:

Ankomst med Molslinjen tirsdag 5. november 10.35. Forventet ankomst, velkomst og aflæsning ved Domen kort herefter.