Royal Run vender tilbage til Aarhus i 2022

Royal Run er et alsidigt, uformelt event, hvor alle kan være med, uanset alder, ambitionsniveau og kondital. Målet med løbet er, at flest muligt deltager i idrætsfællesskabet i sit eget tempo og med sin egen individuelle målsætning. Man kan vælge at gå eller løbe på distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

H.K.H. Kronprinsen er omdrejningspunktet for begivenheden, og den kongelige familie har igennem årene bakket op om løbet og i øjenhøjde mødt danskerne i uformelle, festlige rammer.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, ser frem til, at Royal Run vender tilbage til Aarhus: ”Jeg glæder mig rigtig meget over, at Aarhus endnu engang skal lægge asfalt til Royal Run. Med den kongelige familie i spidsen af løbet er der lagt op til en folkefest i løbetøj med den gode oplevelse for alle i højsædet. Der venter både deltagerne i løbet og de mange tilskuere en sjov festdag i fællesskabets tegn her i Aarhus,” siger Jacob Bundsgaard.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, siger: ”Royal Run er en fantastisk begivenhed som på samme tid sætter fokus på fællesskab og motion. Kronprinsen har med sit enestående engagement fået danskerne til at finde løbeskoene frem fra gemmerne og fået selv dem der ikke løber til hverdag til at løbe med. Sammen med den festlige opbakning fra de altid oplagte tilskuere er der igen lagt op til en aarhusiansk løbefest, der er en kommende konge værdig,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Løbet i Aarhus arrangeres i samarbejde med Aarhus 1900 Atletik og Løb, som står for løbsafviklingen. Ulla Kolding, formand for Aarhus 1900 Atletik og Løb, udtaler: ”Det er dejligt, at Royal Run igen besøger Aarhus. Vi glæder os til endnu engang at være med til at levere de gode rammer for en sjov motionsdag, og håber på en lige så god stemning fra deltagere og publikum som i 2018 og 2019,” siger Ulla Kolding.

Tilmelding til Royal Run begynder d. 16. december, og foregår via Royal Runs hjemmeside www.royalrun.dk

Fakta om Royal Run:

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022.
  • Distancerne er: One mile (1,6 km), 5 km eller 10 km.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
  • Aarhus er værtsby for tredje gang.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet. Læs mere her