Aarhus Kommune indstiller projekt om overdækning af Banegraven

Der skal ikke arbejdes yderligere med et projekt for en helt ny bydel over Banegraven i Aarhus. Det er den klare konklusion fra borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Bünyamin Simsek, efter Folketinget har konkluderet, at det er for risikabelt og omgærdet af for meget usikkerhed at udbygge Aarhus H og elektrificere banen på samme tid, som man bygger et dæk med en helt ny bydel over banerne.

”Idéen om at lave en overdækning var god, men kompleksiteten, snitfladerne og de deraf afledte økonomiske risici er blevet for store til at kunne løses tilfredsstillende inden for projektets meget faste tidsmæssige rammer,”
Jacob Bundsgaard, borgmester, Aarhus Kommune

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek er ærgerlig over, at Banegravsprojektet er løbet tør for tid.

”Jeg har respekt for, at både Banedanmark og Folketinget konkluderer, at der ikke er tid til at overkomme de mange usikkerheder, der er ved projektet. Jeg synes, at det er ærgerligt, for der var mange styrker ved at bygge ny bydel så tæt på Aarhus H. Vi må bare erkende, at tiden ikke tillader yderligere arbejde med det,”
Bünyamin Simsek, rådmand, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Aarhus Kommune har indgået i et konsortium om byudviklingen over Banegraven sammen med PensionDanmark, DSB Ejendomme og MT Højgaard. Konsortiet har arbejdet med en ny bilfri, bæredygtig bydel for kontorer, butikker, boliger, caféer og hotel samt nye gang- og cykelforbindelser, der skulle binde den nye bydel sammen med de eksisterende bykvarterer mellem Bruuns Bro og Frederiks Bro. Det er det arbejde, der nu bliver indstillet.