Stigende smittetal får myndighederne til at opfordre til test

Aarhus Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed følger nøje med i smitteudviklingen i kommunen og vurderer løbende på, hvordan nationale anbefalinger og restriktioner kan understøttes lokalt.

På baggrund af de stigende smittetal iværksatte Styrelsen for Patientsikkerhed i den forgangne weekend en test-kampagne i Aarhus Midtby, og Styrelsens testambassadører vil også være at finde i bybilledet i den kommende weekend. Aarhus Kommune vil endvidere i hele juli måned målrette en SoMe-kampagne til de unge, som opfordrer til at lade sig teste og overholde de gode råd.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed tyder det på, at smittestigningen er blevet hjulpet på vej af blandt andet aarhusianernes lyst til at se EM-fodbold og feste. Mange af de borgere, der er testet positive i de senere dage, har angivet fodboldarrangementer eller andre festligheder som en mulig smittekilde, og alle der har deltaget i større arrangementer opfordres derfor til at lade sig teste i de kommende dage.

Region Midtjylland står klar til at tage imod ekstra mange aarhusianere i de kommende dage og anbefaler, at man skynder sig at booke en tid på coronaprover.dk eller anvender et af de mange test-steder i Aarhus, hvor man kan møde op uden tidsbestilling.

Regionen opfordrer derudover alle, der er inviteret til vaccination, til at booke tid til vaccination hurtigst muligt på vacciner.dk, så vi kan få bugt med smittespredningen.

Se oversigt over samtlige test-steder i Aarhus på Regionens hjemmeside: