Byens juletræ tændes på søndag

Julemanden og hans unge hjælpere tænder træet på Rådhuspladsen søndag den 28. november kl. 16. Musikere og unge korsangere fra Aarhus Musikskole er med til at skabe stemning med julesang og musik fra rådhusets forplads.  Som optakt til arrangementet vil rådhusets klokkespil også skabe julestemning. Klokkenisterne Laurie Pickering og Ib Pedersen vil fortolke velkendte julesange.

Grundet smitte-situationen bliver arrangementet gennemført, så vi passer bedst muligt på hinanden. Det betyder nogle ændringer i forhold til det, mange kender fra tidligere år:

  • Forpladsen til rådhuset er forbeholdt de optrædende
  • På Rådhuspladsen vil der være adgang for publikum gennem to sluser, og der er kun adgang med gyldigt coronapas. Der vil være adgang for 1.000 mennesker på pladsen, og Aarhus Kommune opfordrer alle gæster til at bære mundbind, holde afstand og tage de nødvendige hensyn til hinanden.

Der vil i år ikke være fællessang med publikum, men ingen bliver snydt for de traditionelle julesange, som i stedet kan nydes med Aarhus Musikskoles børnekor og Aarhus Concert Band, fra scenen på Rådhuspladsen.

Se det fulde program

Juletræet bliver naturligvis stående til efter jul, så der er rig lejlighed for alle til at nyde det i lys, skumring og mørke. Traditionen tro kommer træet, som er en 23 meter høj rødgran, fra Store Hjøllund Plantage vest for Silkeborg. Der bliver anvendt klimavenlige 0,8 W LED pærer til belysning.