Ny stadsdirektør i Aarhus Kommune

Det bliver et kendt ansigt, som bliver ny stadsdirektør i Aarhus Kommune. Martin Østergaard Christensen kommer fra en stilling som direktør i Børn og Unge, Aarhus Kommune. Han overtager posten som stadsdirektør efter Peter Pedersen, der har været konstitueret stadsdirektør siden Niels Højberg valgte at fratræde ved udgangen af februar i år.

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, glæder sig til samarbejdet:

”Martin Østergaard Christensen har den helt rette profil. Han har lang erfaring fra flere toplederposter, og som bonus har han allerede et indgående kendskab til Aarhus Kommune. Han har med stor succes implementeret en ny organisation i Børn og Unge og udvist stærke evner til at samarbejde både inden for eget område, på tværs af Aarhus Kommune og med det politiske niveau. Vi får en direktør med et stærkt lederskab og skarpt blik for både strategi, helhed og kommunikation, som er nødvendig i vores fremtidige arbejde med at løse nogle af de store udfordringer og sikre en god og bæredygtig udvikling af kommunen. Jeg ser frem til at byde Martin Østergaard Christensen velkommen,” siger Jacob Bundsgaard.

Det er et enigt ansættelsesudvalg, som står bag indstillingen af Martin Østergaard Christensen. Før hans tid i Børn og Unge, var han direktør i Aalborg Kommune i perioden 2014-18 og før det, børne- og undervisningsdirektør i Hjørring Kommune.

Martin Østergaard Christensen ser frem til sin første arbejdsdag onsdag den 1. juni.

”Jeg er utrolig glad for og stolt over den tillid byrådet har vist mig med godkendelsen af min ansættelse som ny stadsdirektør. Aarhus er en fantastisk by og en dynamo for udviklingen i Vestdanmark, et skønt sted at leve, bo, uddanne sig og arbejde. Som kommune spiller Aarhus en stadig større rolle for erhvervsliv og kulturen både regionalt og internationalt. Jeg vil gøre mit til at indfri byrådets og byens ambitioner: Aarhus - en god by for alle. Men vi står også over for store strategiske udfordringer inden for vækst, klima, demokrati og borgerinddragelse, rekruttering, integration og sundhed. Det kræver endnu stærkere tværgående samarbejde mellem virksomheder, organisationer, borgere og nationale interesser for at lykkes. En stor og spændende opgave, som jeg glæder mig til at løse med dygtige kolleger, samarbejdspartnere og ikke mindst byrådet”, siger Martin Østergaard Christensen, kommende stadsdirektør, Aarhus Kommune. 

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, siger tak for et godt samarbejde.

”Jeg ønsker Martin et stort tillykke med stillingen som stadsdirektør. Gennem de seneste fire år har Martin som direktør for Børn og Unge skabt markante resultater, ikke mindst har han ført børne- og ungeområdet sikkert igennem hårde år med corona. Han har styrket børne- og ungeområdet gennem sit arbejde med organisering, nye budgettildelingsmodeller og “Stærkere Læringsfællesskaber.” Og så har han været stærk til at skabe gode relationer både i og uden for Børn og Unge, ligesom Martin er en dygtig kommunikator. Derfor er det også en glæde, at Aarhus Kommune får en stadsdirektør med så stærke personlige og professionelle egenskaber,” siger Thomas Medom.

Med ansættelsen af Martin Østergaard Christensen konstitueres Helle Bach Lauridsen som direktør for Børn og Unge.

Baggrund:
Martin Østergaard Christensen er uddannet cand.mag. i historie og psykologi fra Aalborg Universitet i 2003, og har taget pædagogisk diplomuddannelse i 2005 ved Skive Seminarium. Martin har taget KIOL-uddannelsen Strategisk Ledelse og flere moduler i masteruddannelsen i Public Administration. Af tillidshverv er Martin Østergaard Christensen blandt andet medlem af Advisory Board i Komponent, kommunernes fælles udviklingscenter, ligesom han er medlem af kontaktudvalget i KL samt bestyrelsesmedlem i virksomheden PING IT.

Martin Østergaard Christensen er 47 år, gift og har to børn på 16 og 19 år.  

Kontaktoplysninger
Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus: 2180 7119
Martin Østergaard Christensen, kommende stadsdirektør Aarhus Kommune: mobil 2920 8001