Gå til hovedindhold

August

Flere alternative forslag vil indgå i den politiske debat om havneudvidelsen

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Flere alternative forslag vil få plads i den politiske debat omkring udvidelsen af Aarhus Havn og blive undersøgt nærmere. Det er budskabet fra borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang, når Aarhus Byråd igen den 31. august debatterer, hvordan man kan styrke borgernes inddragelse i forbindelse med havneudvidelsen.

Aarhus strammer budgettet op, men holder en hånd under de mest sårbare

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

En uvis verdensøkonomi, krig i Europa og den højeste inflation i fire årtier har sat kommunernes økonomi under pres. Aarhus Kommune vælger at prioritere en håndsrækning til ældre, til udsatte voksne samt voksne med handicap og til børn i vanskeligheder – men må samtidig skære 1,6 procent generelt i budgetterne.

Skovens rum skal sætte retningen for udviklingen af Kongelunden

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Aarhus Kommune har på et pressemøde i dag afsløret, hvilket rådgiverhold og hovedforslag, der er peget på at arbejde videre med om udviklingen af Kongelunden som en samlet destination. Valget er faldet på Team Holscher Nordberg med forslaget ”Skovens rum”.

Parter genbekræfter forlig om nedtrapning af dækningsafgift

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Forligskredsen bag aftalen om en nedtrapning af den såkaldte dækningsafgift har på baggrund af statens beslutning om finansiering af anlæg af Marselistunnellen drøftet de fremadrettede økonomiske muligheder. Parterne tgenbekræfter forliget.

Hurtigere penge på vej til kommunens børnehaver og ældrecentre

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Normalt skulle det først ske til december, men står det til borgmester Jacob Bundsgaard, skal Aarhus Kommunes institutioner kompenseres for de stigende priser hurtigst muligt.

Aarhus Kommune lancerer crowdfunding-platform til og for borgerne

Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Som den første kommune i Danmark er Aarhus Kommune gået i luften med egen crowdfunding-platform. Den nyudviklede platform skal gøre det let for borgerne i Aarhus Kommune at oprette og støtte hinandens og egne projekter samtidigt med, at Aarhus Kommune er garant for ordentlige og trygge forhold.