Bankdata bygger stort udviklingskontor i Aarhus

Det nye udviklingskontor er samtidig en milepæl for byudviklingsområdet Lisbjerg i Aarhus N, hvor udviklingskontoret bliver placeret. Aarhus Byråd har netop godkendt Bankdatas plan om at opføre et nyt udviklingskontor til 1.100 medarbejdere på en stor byggegrund i Lisbjerg, der er et af Danmarks største byudviklingsområder. Her kommer IT-virksomheden ind i et nyt, attraktivt erhvervsområde og bliver nabo til et letbane-stop med få minutter til tech-uddannelserne og IT-byen i Aarhus.

”IT- og tech-miljøet i Aarhus og IT-uddannelsen på Aarhus Universitet er af høj international klasse og helt unikt i Danmark. Vi er generelt vokset meget i antallet af medarbejdere i de seneste år, og i 2021 bød vi ca. 250 nye kolleger velkommen til Bankdata,” siger Esben Kolind Laustrup, adm. direktør i Bankdata, og fortsætter:

”Vi sigter mod at blive den førende digitale partner til den finansielle sektor i Danmark. Det kræver, at vi kan blive ved med at tiltrække og fastholde de dygtigste it-medarbejdere i branchen, og vi tror på, at Aarhus kan understøtte vores ambitioner.”

Nye arbejdspladser i Aarhus

Det nye udviklingskontor til Bankdata får få minutter fra E45 og bliver en del af en ny tæt, urban og levende bydel i Aarhus med 25.000 indbyggere.

Borgmester Jacob Bundsgaard kalder aftalen med Bankdata for en meget positiv nyhed: ”Det er rigtig glædeligt, at Bankdata som en af Danmarks store IT-virksomheder vælger Aarhus for at blive en aktiv del af det stærke tech-miljø i Aarhus, som i disse år er i markant fremgang. For mange af virksomhederne i vækst er rekruttering blandt de helt store fokusområder, og det er oplagt, at en placering i Aarhus øger mulighederne for at tiltrække, udvikle og fastholde IT-specialister.

Bankdata er med til at cementere Aarhus’ position som et internationalt techmiljø og bliver samtidig en vigtig spiller i at understøtte den videre udvikling af miljøet i Aarhus.”

En milepæl for udviklingen i Lisbjerg


Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Steen Stavnsbo, ser også salget til Bankdata som en milepæl på den positive byudvikling i Lisbjerg. ”Det er lidt af en milepæl for udviklingen i Lisbjerg, når en af Danmarks største IT-virksomheder vælger at placere sig netop her. Bankdata bliver en del af en by i rivende udvikling tæt på E45 og letbanen – og med gode bosætningsmuligheder for virksomhedens ansatte.”

Placering skal understøtte vækst

Udviklingskontoret kan blive på 22.300 m2 og i første omgang med plads til 600 medarbejdere. It-virksomheden har desuden sikret sig rettighederne til at udvide med yderligere 500. ”Vi forventer fortsat vækst og skal rekruttere mange nye medarbejdere både i år, og når vi kigger fem og ti år ud i fremtiden. Derfor vælger vi en fremtidssikret placering, hvor vi bliver en del af et stort økosystem med både arbejdspladser, medarbejdere og uddannelser,” siger adm. Direktør Esben Kolind Laustrup.

Bankdata vil fortsat vil have hovedsæde i Fredericia, hvor virksomheden blev grundlagt i 1966. Bankdata bygger it-løsninger for en række danske pengeinstitutter og har ca. 900 medarbejdere, der udvikler IT-løsninger for 1,7 mia. kroner om året. Deres systemer bruges af ca. 1,6 mio. danskere.

Om Bankdata

Bankdata er en af Danmarks største IT-virksomheder med ca. 900 medarbejdere, der bygger IT for 1,7 mia. kroner om året. Deres løsninger bruges hver dag af 7.500 bankmedarbejdere, 1,6 mio. privatkunder og 187.000 erhvervskunder.

Bankdata leverer digital konkurrencekraft til otte danske pengeinstitutter, som både er virksomhedens ejere og kunder. IT-løsninger er bl.a. til betalinger via mobilen, lån til huset eller internationale handler mellem store koncerner. Bankdata har i dag kontor og udviklingscentre i Fredericia, Silkeborg og i INCUBA på Katrinebjerg.