Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Borgmester Jacob Bundsgaard går på gaden for større tryghed i nattelivet

Især unge kvinder føler sig utrygge i nattelivet. Aarhus Kommune støtter derfor de frivillige Unge Ravne, som går deres ture i byen i weekenden på gaderne og på barer og klubber, hvor unge fester.

12. aug. 2022
  • Læs op

Indhold

    Borgmester Jacob Bundsgaard mødes fredag den 12. august om aftenen med Unge Ravne og følges med dem rundt i Aarhus:

    ”Alt for mange unge og især unge kvinder føler sig utrygge, når de færdes i nattelivet. Det ved vi fra TrygFondens nationale tryghedsmåling og fra dialogmøder med unge studerende i Aarhus. Jeg vil derfor gerne bakke op om det gode arbejde, unge frivillige i Aarhus står for i organisationen Unge Ravne. Man kan møde dem på gaden eller på barer og klubber, hvor de hjælper andre unge. Det er et rigtig godt initiativ, som styrker trygheden i vores by,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

    Unge Ravne er Natteravnenes ungdomsindsats, og begge initiativer er organiseret under Fonden for Socialt Ansvar, en almennyttig fond, som driver og udvikler det sociale arbejde på baggrund af støtte fra virksomheder, fonde og myndigheder. Aarhus Kommune er i regi af Tryg i Aarhus-indsatsen og restauratørnetværket gået ind i et samarbejde med Unge Ravne. Aarhus Kommune støtter i 2022 Unge Ravne med 100.000 kr. til dels at afholde kurser for de unge i førstehjælp og konflikthåndtering og til dels at ansætte en studentermedhjælper, som skal organisere det lokale arbejde og løbende skaffe frivillige.   

    Thit Aaris-Høeg, adm. direktør i Fonden for Socialt Ansvar, ser meget frem til det videre samarbejde med kommunen:

    ”Vi er utrolig glade for, at Aarhus kommune bakker op om Unge Ravne og deres indsats for at skabe tryghed for andre unge i nattelivet. Samarbejdet med kommunen betyder, at vi nu kan tiltrække flere frivillige Unge Ravne til at blive del af et stærkt og meningsfuldt inkluderende ungefællesskab, og vi kan klæde de frivillige på med den viden og de værktøjer, de har brug for, når de møder de festglade unge om natten.”

    De frivillige i Unge Ravne er unge mellem 20-30 år, der brænder for at gøre en forskel for andre unge ved at skabe tryghed i nattelivet. Unge Ravne har eksisteret i Aarhus siden efteråret 2021.

    Unge Ravne går deres ture i byen i weekenden og til store events, hvor man kan møde dem både på gaderne og på barer og klubber, hvor unge fester. De frivillige Unge Ravne er typisk under uddannelse, i gang med et sabbatår, jobsøgende eller nye på arbejdsmarkedet.

    Unge Ravne støttes også af Tuborgfondet.

     

    Sidst opdateret: 4. september 2023