Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Parter genbekræfter forlig om nedtrapning af dækningsafgift

Forligskredsen bag aftalen om en nedtrapning af den såkaldte dækningsafgift har på baggrund af statens beslutning om finansiering af anlæg af Marselistunnellen drøftet de fremadrettede økonomiske muligheder. Parterne tgenbekræfter forliget.

26. aug. 2022
  • Læs op

Indhold

    Forligskredsen bag aftalen om en nedtrapning af den såkaldte dækningsafgift har på baggrund af statens beslutning om finansiering af anlæg af Marselistunnellen drøftet de fremadrettede økonomiske muligheder. Parterne består af Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, Aarhus Haandværker Forening, Erhverv Aarhus, Dansk Byggeri, Dansk Industri og FH-Aarhus og de er enige om at genbekræfte forliget.

    Parterne har på et møde i går aftalt følgende:

    • Parterne mødes igen næste år, når der er bedre viden og overblik over en række forhold vedr. anlæg af Marselistunnellen, skattemæssige forhold samt kommunens infrastrukturbehov
    • Det konstateres, at det først er fra 2025, at der er udisponerede midler, hvorfor der ikke kan løses aktuelle problemstillinger med provenuet.
    • Der er en stor og uhensigtsmæssig økonomisk straf for kommuner, der nedsætter dækningsafgiften. Den er parterne enige om at regering og folketing skal kende til og ændre.

    Borgmester Jacob Bundsgaard: ”Jeg er tilfreds med aftalen, som betyder, at vi skal have bedre kendskab til vores økonomiske udfordringer i årene, der kommer, før vi prioriterer pengene. Det er en fornuftig aftale, som bunder i de konstruktive drøftelser, vi har haft. ”

    Læs også vedhæftede forståelsesramme tiltrådt af parterne samt notat ”Provenu ved dækningsafgiftens nedtrapning” udarbejdet af Aarhus Kommune med input fra Dansk Industri.

    Se aftalen

     

    Sidst opdateret: 4. september 2023